BLOG

2020 Amerika Vize Ücretleri

A -A +
2020 Amerika Vize Ücretleri

Resmi adı ile Amerika Birleşik Devletleri; gerek sunduğu fırsatlar gerekse dünya ekonomisindeki rolü açısından pek çok kişinin yaşamak, eğitim almak ve turistik amaçlı ziyaret etmek istediği ülkelerin başında gelmektedir. Kuzeyinde Kanada, güneyinde ise Meksika ile sınırı bulunan ABD; birçok ülkeye olduğu gibi Türkiye’ye de vize uygulamaktadır. Türkiye’den ABD’ye seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, seyahat etmeden önce ABD’den vize almak zorundadır. 2020 Amerika vize ücretleri ve masraflarında ise bir miktar artış olmuştur.

Amerika Vizesi: Detayları, Süreci Ve Ücretleri

Schengen vizesinden ayrı bir kategoride yer alan Amerika vizesi, bir çok önemli detayı da bünyesinde barındırır. Örneğin; başvuru sürecinde mesleğinize göre değişiklik gösteren bazı evrakları Amerikan Konsoloslu'ğuna sunmanız gerekmektedir.Ayrıca başvuru formunda sizden talep edilecek olan fotoğraf, son 6 ayda çekilmiş olmalıdır. Özel bir boyut ve formatta çekilmesi gereken fotoğrafı randevu sırasında da yanınızda bulundurmanızda fayda var. Daha sonra DS-160 olarak adlandırılan Amerika Vizesi Başvuru Formu’nu doldurmanız gerekmektedir. Formu eksiksiz ve hatasız doldurmanız, vize süreciniz için olumlu bir kriterdir.  Eksik ya da hatalı verilen bilgiler vize başvurunuzun reddedilmesine yol açabilir. Önemli olan başka bir detay ise formu randevu tarihinizden en az 3 iş günü önce doldurmuş olmalısınız. Evrakları hazırlayıp, başvuru formunu da doldurduktan sonra sıra harç ücretini yatırmaya gelmektedir. 2020 yılı Amerika vizesi harç ücretleri ve masraflarında bir miktar artış olmuştur. Masraflar ve ücretler 230 $ ila 250 $ arasında değişkenlik göstermektedir.

Tüm bu süreçlerle birlikte diğer ülkelerin aksine Amerikan Konsolosluğu, başvuran herkesle birebir görüşme talep etmektedir. Evraklarınızı tamamladıktan sonra konsolosluktan randevu alarak görüşmeye gitmeli ve ziyaret amacınızı bir de sözlü olarak ibraz etmeniz gerekmektedir. Bu süreçte kendinizi yetkililere açık bir dil ile ifade etmeli ve seyahat amacınızın ne olduğunu belirtmelisiniz. Mülakat esnasında size sorulan sorulara net ve açıklayıcı cevaplar vermeye özen göstermelisiniz. Ne kadar kendinizden emin ve rahat olursanız görüşmeniz o kadar pozitif sonuçlanacaktır.

Yukarıda belirttiğimiz tüm adımları eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlarsanız vize başvurunuzun olumlu sonuçlanma ihtimali oldukça yüksektir. Başvurunuzun reddedilme ihtimalini en aza indirmek için yetkili bir kurumdan profesyonel bir destek almanız en başta sizin yararınıza olacaktır. Bu konuda alanında uzman ve tecrübeli Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ekibimizden destek alabilir ve İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.