BLOG

Almanya Vizesi Hakkında Merak Edilenler

A -A +
   Almanya Vizesi Hakkında Merak Edilenler

Almanya, AB’nin kurucu ortaklarından ve en gelişmiş ülkelerinden birisidir. Avrupa kıtasının göbeğinde yer alan konumu, güçlü sanayisi ve gelişmiş teknolojisiyle Almanya, dünya çapında popüler bir seyahat merkezidir. Almanya’da yaşayan Türk nüfusunu da göz önüne aldığımız zaman sadece dünya çapında değil, Almanya ve Türkiye arasında da yoğun bir turist akışından bahsetmek mümkün olmaktadır. Alman Turizm Bürosu’nun açıkladığı rakamlara göre sadece geçtiğimiz yıl yaklaşık olarak 614.000 kişi Türkiye’den Almanya’ya turistik seyahat gerçekleştirmiştir.

Almanya Vizesine Yönelik Detaylar Nelerdir?

Almanya, Schengen Bölgesi’ne dahil bir ülkedir. Bu sebepten dolayı da Almanya’ya gerçekleştirilecek herhangi bir seyahatten önce Schengen vizesi almak zorunludur. Şayet diplomatik veya yeşil pasaport sahibiyseniz önemli prosedürlerden büyük ölçüde muaf olabilirsiniz. Değilseniz, alacağınız Schengen vizesi, Avrupa’nın neredeyse tümünde serbest bir dolaşım hakkını da size sağlayacaktır. Yani bu vizeyi alıp Almanya’ya seyahat ettikten sonra diğer ülkelere de serbestçe giriş yapabilirsiniz. Ayrıca belirtmek gerekir ki Almanya vizesi ile seyahat edeceğinizden dolayı Schengen Bölgesi’ne Almanya’dan giriş yapmanız zorunludur.

Almanya Seyahati ve Vize Türleri

Almanya’ya yapacağınız bir seyahatten önce almanız gereken vizenin türü gerçekleştireceğiniz seyahatin amacına göre değişkenlik göstermektedir. Bunun yanı sıra iş hayatındaki ve toplumsal yaşamdaki konumunuz da başvuracağınız vizenin türünü değiştirmektedir. Bu sebeplerden dolayı sizin için uygun olan başvuruyu yapmanız son derece önemlidir. Uygun bir başvuruyu tanımlayan durum, gereken formların eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurularak, Almanya Konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin eksik ve kusur olmadan teslim edilmesidir.

Almanya Vizesi Almayı Kolaylaştıran Durumlar Hangileridir?

Almanya vizesi almanızı kolaylaştıran durumların arasında öncelikle daha önceden bir Alman vizesine sahip olmanız bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Schengen Bölgesi’nde bulunan herhangi bir AB ülkesine seyahat etmişseniz, bu durum da vize alma sürecinizi hızlandırmakta ve kolaylaştırmaktadır. Eğer böyle avantajlara sahipseniz ihtiyacınız olan Almanya vizesini bu avantajlara sahip olmayanlara kıyasla çok daha hızlı ve kolay bir şekilde edinebilirsiniz.

Almanya Vizesi Almak Zor Mudur?

Almanya vizesi almak aslında Türkiye ile ülkenin arasındaki ortak geçmişten dolayı gayet kolaydır. Ancak Alman toplumunun kuralcı yapısı belgelerin eksiksiz doldurulmasını ve başvuruların detaylı bir şekilde yapılmasını gerektirmektedir. Bu sebepten dolayı hem Almanya Konsolosluğu hem de bu alanda deneyim sahibi kişiler Almanya’ya yapılacak bir vize başvurusu süreci dahilinde profesyonel yardım alınmasını tavsiye etmektedirler. Alacağınız profesyonel yardım zorlu olabilecek bir vize sürecini sizin için gayet kolay kılar.

Siz de Almanya’ya gitmek ve Almanya vizesi almak için Re-vize Profesyonel Vize Hizmetleri’nin İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerini ziyaret ederek vize danışmanlarımızla yüzyüze görüşebilir ve vize sürecinizi en doğru şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Alacağınız profesyonel vize yardımı, sizi her türlü maddi ve manevi kayıptan koruyacak ve vize alım sürecinizi sizin için hızlandıracaktır.

 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.