BLOG

Rusya İle Vize Sürecinde Son Durum

A -A +
Rusya İle Vize Sürecinde Son Durum

Rusya veya resmî adıyla Rusya Federasyonu, 17 milyon kilometre karelik alanıyla dünyanın en büyük ülkesidir. Asya ve Avrupa kıtalarına kadar yayılan toprakları ile Rusya, dünyanın sekizde birini kaplamaktadır. Ülkede pek çok milletten insan yaşamaktadır. Etnik köken bakımından bir hayli zengin olan ülkenin resmi dili ise Rusça'dır. Eğer Rusya'ya herhangi bir şekilde bir seyahat planlıyorsanız ve Rusya ile vize sürecindeki son durumu merak ediyorsanız yazımızı okumanızda fayda var.

Dünyanın en iyi sanat galerilerine, opera salonlarına ve müzelerine ev sahipliği yapan ülkenin başkenti Moskova'dır. Moskova her türlü aktiviteyi bünyesinde barındıran önemli bir şehirdir diyebiliriz. Özellikle kültür ve sanat anlamında çok fazla etkileşimde bulunan ülkenin eğitim seviyesi ise, dünyanın geri kalanından bir hayli yüksektir. Üniversite mezunu insan sayısı ülkede oldukça fazladır. Ülkemizdeki pek çok kişi ülkeye özellikle turistik amaçla ziyarette bulunmaktadır. Peki Rusya'da gezilecek önemli yerler nerelerdir?

Kızıl Meydan'da Mimari Güzellikler İle Buluşun

Moskova'da bulunan Kızıl Meydan, Rusya'nın kalbidir diyebiliriz. Bir tarafta Kremlin Şatosu bir tarafta St Basil Katedrali ile tarihin derinliklerine yolculuk yapabileceğiniz bu görkemli yer, Rusya seyahatiniz sırasında mutlaka görmeniz gereken önemli yerlerden biridir. Gündüzü ve gecesi ayrı güzellikte olan bu meydanın, ışıklandırmalar ile büyülü bir atmosfere döndüğünü de söyleyebiliriz.

Ermitaj Müzesi Ve Kış Sarayı İle Görkemli Bir Müze Sizi Bekliyor

Toplam 5 binadan oluşan müzenin içinde yaklaşık 3 milyon adet eser bulunmaktadır. Ermitaj Müzesi için dünyanın en zengin müzelerinden biri demek yanlış olmayacaktır. Ayrıca müze, St Petersburg’da görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Nefes kesen mimarisi ile müze, görenleri kendisine hayran bırakan bir atmosferdedir.

Elbette Rusya'da daha pek çok görülmesi gereken yer vardır. Ayrıca ülkeye sadece turistik amaçlı değil, eğitim ve iş anlamında da pek çok Türk vatandaşımız ziyarette bulunmaktadır. Peki Rusya vizesi ile ilgili son durum nedir?

Rusya Vizesinde Son Durum

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği: 1 Ekim 2019 tarihinden itibaren Rusya'nın St. Petersburg ve Leningrad Bölgesi’ne yapılacak seyahatlerde elektronik vize uygulanacağını dile getirmiştir. Bu vizeler en fazla 30 günlük süre için verilecek, en fazla 8 gün kalma hakkı tanıyacaktır. Ayrıca belirtmek gerekir ki  Rusya vizesi için dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, “voucher” belgesidir. Rusya Konsolosluğu, Türkiye’den yapılan vize başvurularında konaklama hizmetinin satın alınmış olmasını talep etmektedir. Eğer bu durumu gösteren belgeyi sunmazsanız, vizeniz olumsuz sonuçlanabilir.

Tüm vize işlemleriniz için daha detaylı bilgi almak adına İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.