BLOG

1 Vize 26 Ülke: Schengen Vizesi

A -A +
1 Vize 26 Ülke: Schengen Vizesi

Sadece tek 1 vize alıp 26 ülkeyi birden gezebileceğinizi biliyor muydunuz? Schengen vizesi, 26 ülkeye rahat bir şekilde giriş çıkış yapma izni veren bir vize türüdür. Ve özellikle gezginler tarafından fazlasıyla tercih edilir. İsmini ise 1985’te Almanya, Fransa, Lüksemburg ve Belçika arasında serbest dolaşım anlaşmasının imzalandığı Lüksemburg kasabasından almıştır. Son derece önemli olan bu vize türünün, titiz detayları ve prosedürleri bulunmaktadır.

Schengen Anlaşması Nedir?

Bazı AB ülkeleri arasında 1985 yılında imzalanan Schengen Anlaşması'yla iç sınırlarda kontrollerin kaldırılması yönünde ilk adım atılmış oldu. Daha sonraki yıllarda AB ülkelerinin çoğunluğu ve AB üyesi olmayan bir kaç ülke bu anlaşmaya katılarak ülkelerin sayısı artırıldı. Ve anlaşma şimdiki halini alarak tek bir vize ile pek çok ülkeyi gezme ve ülkeleri yerinde keşfetme imkanına sahip olundu.

Schengen Bölgesi Ülkeleri Hangileridir?

Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka,Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre Schengen bölgesine ait ülkelerdir. Eğer bu ülkelerden birine seyahat edecekseniz, aynı vize ile saydığımız tüm ülkelere giriş çıkış yapma imkanına sahip olursunuz. Bu derece önemli olan bir vizeye başvuru yaptığınız sırada dikkat etmeniz gereken bazı önemli durumlar vardır. Öncelikle ilgili konsolosluğun sizden istediği evrakları düzgün bir şekilde hazırlamanız gerekmektedir. Hazırladığınız evraklar yine titiz ve eksiksiz bir şekilde konsolosluğa sunulması gerekir. Yapacağınız en ufak bir yanlış, vizenizin olumsuz sonuçlanmasına sebep olacaktır.

Vize İçin Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

Öncelikle seyahat tipinize ve amacınıza göre evraklarınızın türünün de değişeceğini söylememiz gerekir. Örneğin eğer bir çalışan olarak gidiyorsanız, sizden istenen evrakların yanında bir adet maaş bordrosu da eklemeniz gerekecektir. Şayet öğrenci olarak gidecekseniz, sponsorunuzun mali durumunu belgeleyen evraklar, öğrenci belgeniz vb evraklar hazırlamanız istenecektir. Son derece komplike olan bu vize türüne başvuru yapacağınız sırada mutlaka bir profesyonel yardım almanız tüm konsolosluklar tarafından önerilmektedir. Bu tarz bir destek sizi tüm detaylı ve titiz hazırlık sürecinden muaf tutacağı gibi, vizenizin de en kısa sürede çıkmasına olanak sağlayacaktır diyebiliriz.

İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilirsiniz. Yıllardır sektöre hakim olan ve alanında kendini geliştirmiş uzman vize danışmanlarımız her türlü vize desteğinde size profesyonel bir şekilde eşlik edecek ve vizenizin olumlu sonuçlanmasına önayak olacaktır.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.