BLOG

2019 Yılı Almanya Vize Ücreti

A -A +
2019 Yılı Almanya Vize Ücreti

Almanya, Avrupa’nın en kalifiye ve en saygın ülkelerinden birisidir. Coğrafyası, doğası ve insanının saygın kültürü ile Almanya, hayran kalınası bir ülkedir diyebiliriz. Dolayısıyla her yıl ülkeye binlerce kişi eğitim, iş ve seyahat amaçlı ziyaretler düzenleyebilmektedir. Ülke, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uyguladığı ve Schengen bölgesine dahil olduğu için, Almanya'ya gitmeden önce Almanya Schengen vizesi başvurusu yapılmalıdır. Peki 2019 Almanya vize ücreti ne kadardır?

Almanya Vize Ücretleri Hakkında

2019 yılı itibari ile Almanya'ya herhangi bir amaçla gidecek olan kişiler vize harç ücreti olarak 60 Euro yatırmalıdır. Bu ücretler her ne sene değişebilmektedir. Bunun için sık sık kontrol etmek ve takipte kalmak avantajlı bir durumdur diyebiliriz. Ayrıca pasaport fiyatları da değişkenlik gösterebilmektedir. Bu konu hakkında da takipte kalmak, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına önerilen bir durumdur.

Fırsatlar Ülkesi Almanya'ya Gitmek

Almanya, gerek sosyoekonomik gücü, gerek siyasi gücü açısından fırsatlar ülkesi bir yerdir diyebiliriz. Buraya yapacağınız herhangi bir ziyaret sizi her açıdan tatmin edecektir. İster eğitim için olsun, ister iş fırsatı için olsun ülkenin size sunacağı binlerce prestijli seçenek vardır. Elbette bu durumda ülkeye pek çok açıdan gitmek mümkündür. Ve burada dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri ise, eğer eğitim için gidecekseniz Almanya eğitim vizesine başvurmanız gerektiğidir. Ya da diyelim ki bir iş ziyaretinde bulunacaksınız, bu durumda yine size uygun olan vize türü ile seyahat etmeniz gerekmektedir. O halde Almanya vizesi türlerinden biraz bahsedelim.

Almanya Ticari Vize Nedir?

Almanya’ya iş ve ticari amaçla seyahat etmeyi planlıyorsanız, öncelikle seyahatinizin ‘ticari vize’ kapsamında değerlendirilebilmesi için bazı şartları taşımanız gerekecektir. Bunların en önemlisi, başvuru sahibinin mesleğiyle ilgili bir fuara katılacak olması veya davetiye üzerine Almanya’daki bir firmayla görüşmeye gidiyor olmasıdır. Yani sadece bir iş adamı olarak ülkeye gitmek için bu vizeye başvuracaksanız, vizeniz olumsuz sonuçlanacaktır diyebiliriz.

Almanya Turistik Emekli Vizesi Nedir?

Almanya’ya turistik amaçlı seyahat etmek isteyen emekliler, kendilerinden talep edilen belgeleri hazırlayarak Almanya emekli vizesi için başvuru yapmak durumundadır. Emekli kişiler faal halde çalışıyor olmadığı için, Almanya vizesi almak ile ilgili şüpheleri olabilir. Ancak bu durum onların bu vize türüne sahip olmalarına engel değildir.

Almanya Turistik Öğrenci Vizesi Nedir?

Almanya’ya turistik amaçlı seyahat etmek isteyen öğrenciler, Almanya’dan Schengen vizesi alabilmek için öğrencilik durumlarını ve maddi yeterliliklerini belgeleyen evrakları hazırlayarak Schengen vize başvurusunda bulunmalıdır. Buradaki en önemli nokta, öğrencilerin kendi gelirleri olmadığı için seyahat masraflarını karşılayacak olan sponsorun gelir düzeyini titiz bir şekilde Almanya Konsolosluğu'na iletmesidir.

Almanya'ya daha pek çok açıdan gitmek mümkün. Bu ve benzeri pek çok sorunun cevabını daha sağlıklı bir şekilde almak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.