BLOG

2019 Yılı Fransa Vize Ücreti

A -A +
2019 Yılı Fransa Vize Ücreti

Fransa, bugün hala dünyanın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biridir. Kendine özgü kültürü, mimari yapıları, büyülü atmosferi ve romantik mekanları ile Fransa, dünyanın pek çok yerinden turisti ve ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Fransa’nın bu denli yoğun bir kitle tarafından ziyaret edilmesinde ülkenin kültür, sanat, eğitim ve daha bunun gibi birçok konuda dünya çapında ün sahibi olmasının etkisi büyüktür. Fransa, T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke olduğu için seyahat tipinize göre ülkeye gitmeden önce bir Fransa vizesi almanız gerekmektedir. Her yıl değişebilen bu vize ücretleri pek çok turist ve gezgin tarafından takip edilmesi gereken bir durumdur. Peki 2019 Fransa vizesi ücretleri ne kadardır?

2019 Fransa Vize Ücretleri Tarifesi

Fransa vizesi ücretleri 90 Euro ve 150 Euro arasında değişmektedir. Bu durum sizin alacağınız vize çeşidi ile alakalı bir durumdur. Yani eğitim vizesine ödeyeceğiniz ücret ile ticari vize için ödeyeceğiniz vize harcı aynı olmayabilir. Ayrıca şunu da belirtmemiz gerekir ki Fransa ülke olarak Schengen Bölgesi'nde olduğu için ülkeye gitmeden önce Schengen vizesi başvurusu yapmanız gerekmektedir. Schengen vizesini Fransa’dan almak için seyahatinize başladığınız ülkenin Fransa olması gerekmektedir.

Fransa Vizesi için Gerekli Olan Evraklar Hangileridir?

Konsolosluğun sizden istediği evraklar da yine seyahat tipinize ve amacınıza göre değişkenlik gösterecektir. Yine de belli başlı bazı belgeleri halihazırda bulundurmanız gerekmektedir. Bunlar:

Pasaport (10 yılı geçmemiş olması önemli bir durumdur)

Biometrik Fotoğraf (Son 3 ayda çekilmiş olmalıdır)

Vize Başvuru Formu

Vize Talep Dilekçesi

Seyahat Sağlık Sigortası

Uçak Biletleri

Otel Rezervasyonları

Banka Hesap Dökümü

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Eğer Varsa Fransa'da Bulunan Bir Yakından Gelen Davetiye'dir.

Ayrıca ilk kez Schengen vizesine başvuru yapacaksanız, bizzat parmak izi vermeniz gerekmektedir.

Fransa Vizesi İle 26 Ülkeyi Birden Gezebilirsiniz

Fransa, neredeyse tüm Avrupa ülkelerinin dâhil olduğu Schengen Anlaşması kapsamında Türkiye’ye vize uygulayan bir ülke olduğu için, alacağınız belge ile Avrupa'da bulunan 26 ülkeyi ziyaret etme imkanı tanımaktadır. Schengen vizesi, Avrupa’nın neredeyse tümünde serbest dolaşım hakkı tanıyan bir izin belgesidir, yani bu vizeyi alıp Fransa’ya seyahat ettikten sonra diğer ülkelere de serbestçe giriş yapabilirsiniz.

Fransa'ya gitmek ve Fransa vizesi hakkında gerekli işlemleri profesyonel bir ekip aracılığı ile gerçekleştirmek için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın. Alacağınız profesyonel destek sizi maddi ve manevi tüm kayıplardan kurtaracaktır.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.