BLOG

2019 Yılı Pasaport Harç Ücretleri

A -A +
2019 Yılı Pasaport Harç Ücretleri

Pasaport; yabancı ülkelere gidecek olan kişilere yetkili ve ilgili kuruluşça verilen, yabancı ülke yetkililerinin kimlik incelemesinde geçerli olan bir belgedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 4 farklı pasaport çeşidi kullanabilmektedirler. Bu durumun en önemli nedeni, pasaportların ilgili kişilerin mesleki durumları ve statülerine göre verilmesidir. Bu pasaportlar Umuma Mahsus (bordo), Hususi (yeşil), Hizmet (gri) ve Diplomatik (siyah) pasaport şeklindedir.

Pasaport İşlemleri Nasıl Yapılır?

Öncelikle  https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden randevu alınmalıdır. İnternetten online bir şekilde yapmış olduğunuz başvurularda, başvuru tarihini takip eden ilk iş gününde işlemleriniz için gerekli evraklarla birlikte Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğü'nde bizzat bulunmanız gerekmektedir. Sizden istenen evrakları tam ve eksiksiz bir şekilde sunmanız son derece önemlidir. Gerekli evrakları topladıktan sonra ise randevu tarihi ve saatinde, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'ne bizzat gelerek evraklarınızı teslim etmeniz gerekecektir.

Pasaport İçin İstenilen Belgeler Nelerdir?

Pasaport Form Dilekçesi,

Nüfus cüzdanının aslı,

2 adet biyometrik fotoğraf,

Başvuru sırasında parmak izi,

Pasaport cüzdan bedelinin anlaşmalı bankalar veya maliye veznelerine yatırıldığına dair dekontun aslı,

Pasaport harç bedelinin anlaşmalı bankalar veya maliye veznelerine yatırıldığına dair dekontun aslı,

Varsa daha önceden alınmış pasaportların aslı.

Yukarıda saydığımız tüm belgeler ile şahsen müracaat etmeniz oldukça önemli bir durumdur.

Pasaport Çeşitleri Hakkında

Hizmet, hususi veya diplomatik pasaport başvurusu için 5682 sayılı Pasaport Kanunu’nda belirtilen şartları taşımayan kişiler umuma mahsus pasaport başvurusunda bulunabilirler. Hususi pasaportlar; Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri, eski Bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan kamu görevlilerine verilmektedir. Diplomatik pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile veya kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman da bu pasaport türü verilmektedir. Hizmet pasaportları ise,  özel İdarelerce veya belediyelerce resmi vazife ile dış ülkelere  gönderildiklerinde veya dış memleketlerde vazifeye alınanlara, Türkiye Cumhuriyeti’nin üyesi bulunduğu uluslararası kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlara, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyeti tarafından görevlendirilenlere verilmektedir.

2019 Pasaport Harç Ücretleri Ne Kadardır?

6 aylık pasaportun harç ücreti 170,40 TL, pasaport defter bedeli 133,50 TL olarak toplamda 303,50 TL olarak belirlenmiştir. 1 yıllık pasaport harç ücreti ise 248,40 TL, pasaport defter bedeli 133,50 TL olarak toplamda 381,90 TL olarak belirlenmiştir. Eğer 2 yıllık bir pasaport alacaksanız harç ücreti olarak 405,50 TL, defter bedeli olarak 133,50 TL ile toplamda 539 TL ödeme yapmanız gerekecektir. Eğer 10 yıllık bir pasaport almayı düşünüyorsanız yine harç ücreti olarak 811,60 TL, defter bedeli için 133,50 TL olarak toplamda 945,10 TL ödemeniz gerekecektir.

Vize ve pasaport işlemleriniz için İzmir, Ankara ve İstanbul şubelerimizi ziyaret ederek profesyonel ekibimizden yardım talep edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.