BLOG

2019 Yılı Schengen Vize Ücreti

A -A +
2019 Yılı Schengen Vize Ücreti

   

Schengen vizesi, Schengen Bölgesi'ne dahil olan 26 ülkeyi ziyaret etme ve  seyahat etmeye yönelik olarak alınan bir  belgedir. Bu vize türü, ülkemizden yurt dışına yapılan seyahatlerde en çok başvurulan vizelerden biridir. Başvuru sonucunda alacağınız Schengen vizesinin geçerlilik süresi içinde 26 ülke arasında istediğiniz gibi seyahat edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken noktalar, vizenizin  geçerli olduğu tarihler ve giriş kategorisidir.

26 ülke arasında Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, ve İsviçre bulunmaktadır. İsviçre, İzlanda ve Norveç ise AB’ye üye olmadıkları halde özel bir anlaşma kapsamı ile bu bölgeye dahil olmuşlardır.

2019 Schengen Vize Ücretleri Ne Kadardır?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu vize türü 26 ülkeyi kapsadığı için, bu ücret farklılık gösterecektir. Örneğin Almanya vizesi ile Yunanistan vizesinin fiyatları farklı olabileceği için, yatırılan harç da ülkeye göre değişebilir. Bu konuda en doğru ve en net bilgiyi vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz. Uzman vize danışmanlarımız bu konuda gerekli olan tüm bilgiyi size en doğru şekilde aktaracaklardır.

Schengen Vizesi İçin Nasıl Başvuru Yapabilirim?

Bu vize türü başvurusu için konsoloslukların vize servislerinden randevu almanız gerekir. Yoğunluk yaşanmaması için konsoloslukların vize servislerine uğramadan önce herkesin randevu alması gerekli bir durumdur. Burada önemli bir ayrıntı vermek gerekirse; randevu saatinden yaklaşık 15-20 dakika önce orada olmanız sizin adınıza avantajlı bir durumdur. Başvuru sırasında diğer önemli noktalar; evrakların eksiksiz hazırlanması, seyahat amacınızın net bir şekilde belirtilmesi ve sizi ülkenize bağlayıcı sebeplerin bulunuyor olmasıdır. Örneğin Türkiye’de bir üniversite okuyor olmanız veya düzenli bir işte çalışmanız sizi Türkiye’ye bağlayan sebepler olarak kabul edilir. Tüm konsolosluklar seyahatinizden sonra ülkenize geri döneceğinize ikna olmak isterler.

Başvurum Ne Zaman Sonuçlanır?

Başvurunuz 10 gün ile 30 gün arasında sonuçlanabilir. Adaylar seyahatlerine 15 günden fazla süre varken başvuru yapmalıdır; ancak henüz 3 ay varsa başvuru yapamaz.

Schengen vizesi çok önemli bir vize türü olduğu için prosedürleri de titizlik gerektiren bir durumdur. Bu noktada alacağınız profesyonel bir yardım sizi her türlü maddi ve manevi olumsuzluklardan kurtarabilir ve vizenizin olumlu bir şekilde sonuçlanmasına yardımcı olabilmektedir. İzmir, Ankara ve İstanbul şubelerimizi ziyaret ederek vize başvurularınız için uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.