BLOG

2020 Almanya Asgari Ücret Ne Kadar?

A -A +
2020 Almanya Asgari Ücret Ne Kadar?

Avrupa Birliği'nin kurucu ortak üyelerinden biri olan Almanya, dünyanın 4. büyük ekonomik gücü olmasından dolayı bir çok kişinin çalışmak ve yaşamak istediği yerler arasında bulunmaktadır. Ülkemiz vatandaşlarına vize uygulayan Almanya'ya seyahat amacınıza göre belirlediğiniz vize türlerinden biri ile gitmeniz mümkündür. En çok tercih edilen türler arasında ise çalışma vizesi, iş arama vizesi, eğitim vizesi, turistik vize vb. bulunmaktadır. Yani siz bu saydığımız vize türlerinden herhangi biriyle Almanya'yı ziyaret edebilirsiniz. Peki diyelim ki Almanya'ya çalışmak için gitmeye karar verdiniz. 2020 Almanya asgari ücret maaşları ne kadardır? Ülkeye çalışmak için hangi yollarla gidilmelidir? İş başvurusunda bulunmak kolay mıdır? Bu soruların cevapları için yazımızı dikkatlice okumanızda fayda var.

Almanya Ve Çalışma Fırsatları

Ülkemizden fazlaca göç alan Almanya, geçtiğimiz aylarda kendi vatandaşı harici kişilere nitelikli iş gücünü artırmak için kapılarını açmış oldu. 1 Mart 2020'de yürürlüğe giren ve 31 Aralık 2021’e kadar devam edecek olan Almanya Göç Yasası ile ülkede iş arayabilir ve bu bağlamda kendinize burada bir çalışma fırsatı yaratabilirsiniz. Terzisinden doktoruna, inşaat teknikerinden mimarına kadar bir çok meslek sahibi kişinin başvuruda bulanabileceği yasa tasarısı ile Almanya'da çalışmak mümkün. Eğer siz, belirlenen kriterleri yerine getirdiğiniz sürece Almanya'da 6 ay boyunca iş arayabilirsiniz. Üstelik bu süreçte iş arama vizeniz, Almanya tarafından bizzat verilecektir.

Almanya Asgari Maaş Ücretleri

Güçlü ekonomisi ve yüksek hayat standartları ile Almanya, bugün pek çok kişinin çalışmak istediği ülkelerin başında gelmektedir. Avrupa’nın ve dünyanın en güçlü ekonomilerinden olan Almanya’da yaşamak pek çok kişinin hayalidir. Bunda Almanya’nın muntazam sosyal imkanlarının, iş fırsatlarının ve pek çok kültürü barındıran demografik yapısının rolü büyüktür. İş imkanlarının bir hayli yüksek olduğu Almanya'da 2020 yılı itibari ile asgari ücret 1.498 €'dur. Almanya'da kendi niteliklerinize uygun bir iş fırsatı bulduğunuzda sadece ülkenin değil Avrupa'nın da kapılarının size açıldığını unutmayın.

Almanya Göç Yasası'na başvuruda bulunmak, vize türleri hakkında detaylı bilgi almak için uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz. COVID-19 sürecinde bizler de evimizden çalıştığımız için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.