BLOG

2020 Almanya Vize Ücretleri

A -A +
2020 Almanya Vize Ücretleri

Resmi adı Almanya Federal Cumhuriyeti olan Almanya; Avrupa Birliği'nin kurucu ortak üyelerinden biridir. Avrupa Kıtası'nın en güçlü ülkelerinden biri olan Almanya, ülkemizden de yoğun bir şekilde göç alan yerlerin başında gelmektedir. Schengen Birliği'ne taraf olan ülkelerden biri olan bu güçlü ülke, Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Almanya vize türleri seyahat amacına ve çalışma durumuna göre değişkenlik göstermektedir. Ülkeye hangi amaçla gidiliyor olursa olsun, gitmeden önce Almanya tarafından verilecek olan Schengen vizesi başvurusunda bulunmak gerekmektedir.  Peki 2020 Almanya vize ücretleri ve masrafları ne kadardır? Cevaba geçmeden önce, Almanya vize süreci ile ilgili detaylara bir göz atalım.

Schengen Vizesi Ve Almanya

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Schengen bölgesinde bulunduğundan dolayı, Almanya’ya herhangi bir amaçla seyahat etmeden önce Schengen vizesi almanız gerekecektir. Schengen vizesi Avrupa'da bulunan ve 26 ülkeyi serbest bir şekilde dolaşmaya imkan tanıyan önemli bir izin belgesidir. Ayrıca antlaşmaya dahil olan ülkeler haricinde Schengen vizesi ile Balkan ülkeleri, Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan, Kıbrıs Rum Kesimi’ne de giriş yapabilirsiniz. Bu vizeyi alıp Almanya’ya seyahat ettikten sonra diğer ülkeleri serbestçe ziyaret edebilirsiniz. Önemli bir izin belgesi olduğundan dolayı süreç oldukça titiz ve detaylı bir süreçtir. Sizden istenen evraklar ve belgeler tam ve eksiksiz bir şekilde ilgili konsolosluğa sunulmalıdır.Süreci doğru bir şekilde yönetebilmek, evraklarınızın eksiksiz ve istenildiği gibi hazırlanması Almanya Schengen vizenizi sorunsuz bir şekilde almanızda önemli olan unsurlardandır. Prosedürler sık sık değişiklik göstermektedir. Bu değişiklikleri takip edememek veya gözünüzden bir şeyin kaçması başvuruda yetersiz evrak götürmenize sebep olarak size hem maddi hem manevi kayıplar yaşatabilmektedir.

Sizden istenen evraklar da seyahat amacınıza göre değişkenlik göstermektedir ancak belli başlı bazı evrakları hazır tutmanız gerekmektedir. Son on yıl içerisinde çıkarılmış olması gereken pasaportunuz, son üç ay içinde çekilmiş olması gereken iki adet biometrik fotoğrafınız, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve nüfus cüzdanı fotokopiniz, Almanya vize başvuru formu, gelir belgeleriniz ve eğer varsa davetiyeniz bu belgeler arasında yer almaktadır.

Almanya Vize Ücretleri

Belgelerinizi hazır ettikten sonra başvuru formunu teslim etmeniz ve vize ücretinizi yatırmanız gerekmektedir. 2020 yılı ile birlikte Almanya vize ücretleri ve masraflarında bir miktar artış olmuştur. Schengen kategorisinde olan Almanya vizesi ücreti ve masrafı 180 ila 185 € arasında değişkenlik göstermektedir. Bununla birlikte, Almanya vize başvurunuzu tam yetkili profesyonel vize danışmanlık firmamız aracılığıyla gerçekleştirmeye karar verirseniz, zamandan ve hatta maddiyattan tasarruf edebilirsiniz. Başvuru süreci oldukça titiz detaylar içerdiği için yapacağınız en ufak bir hata vizenizin reddine sebep olabilmektedir. Bu nedenle, evraklarınızın doğru ve eksiksiz bir şekilde hazırlanması, aynı titizlikle takip edilmesi vizenizin ret almaması açısından çok önemlidir. Reddedilen vizelerin başvuru ücretlerinin iade edilmediğini hatırlatmak isteriz. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında deneyimli uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilir ve vize sürecinizi maddi ve manevi herhangi bir kayıp yaşamadan en doğru şekilde planlayabilrisiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.