BLOG

2020 İngiltere Vize Ücretleri

A -A +
2020 İngiltere Vize Ücretleri

     

Birleşik Krallık'ı oluşturan ülkelerden biri olan İngiltere; köklü geçmişi, siyasi konumu, kaliteli eğitim sistemi ve kültürell zenginliği ile Avrupa'nın güçlü ve önemli ülkelerinden biridir. Başkent Londra pek çok müzeye, sanat galerisine ve ticari fuar merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Ülkemiz vatandaşları tarafından da gerek iş, gerek eğitim, gerekse ticari amaçla ziyaret edilen ülke, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulayan ülkelerin başında gelmektedir. Schengen prosedürlerinden ayrı bir kategoride yer alan İngiltere vizesi ücretlerinde 2020 itibari ile bir miktar artış olmuştur.

İngiltere Vize Süreci Ve Fiyatları

İngiltere vizesi pek çok açıdan önemli bir izin belgesidir. Ziyaretçiler Birleşik Krallık vizesi ile sadece İngiltere’yi değil aynı zamanda Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda’yı da ziyaret edebilmektedirler. Bu bağlamda ülkeye giriş yaptıktan sonra kişiler, Cardiff’i, Edinburgh’u, Glasgow’u, Belfast’ı ve bunun gibi daha pek çok büyük ve önemli turistik destinasyonları yerinde keşfedebilir ve seyahatlerinin tadını doyasıya çıkarabilirler.

İngiltere vize türleri seyahat amacınıza ve mali durumunuza göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin; eğer ülkeyi dil ve üniversite eğitimi için ziyaret edecekseniz, ülkeye gitmeden önce İngiltere eğitim vizesine başvurmanız gerekmektedir. Eğer siz halihazırda bir çalışansanız ve ülkeyi turistik amaçla ziyaret etmek istiyorsanız bu bağlamda  başvurmanız gereken vize türü İngiltere turistik çalışan vizesidir. Sizden istenen evraklar vize türüne göre değişkenlik gösterecektir. Bu yüzden vize için gerekli olan evraklar ve belgeleri tam ve eksiksiz bir şekilde teslim etmeniz vizenizin olumlu sonuçlanması açısından oldukça önemlidir. Ayrıca vize başvurusunda teslim etmeniz gereken vize başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Daha sonra ise vize ücretini yatırma işleminiz gelmektedir. Peki vize masrafları ne kadardır? 2020 yılı itibari ile İngiltere vize masrafları 220 $ ila 250 $ arasında değişmektedir. Bu ücretlere ek olarak İzmir TLScontact için randevu alma ücreti 72 $’dır.  Randevu aldığınıza ve ücreti yatırdığınıza dair belgelerin çıktısını alıp dosyanıza eklemeyi unutmayın. İngiltere, vize başvuru işlemlerini doğrudan konsolosluk üzerinden değil yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri üzerinden kabul etmektedir. Başvurular ise genellikler 14 ila 21 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Bununla beraber öncelikli 5 gün ve süper öncelikli 24 saat içerisinde sonuçlanan vizeler de bulunmaktadır. Bu vize türlerine ekspres vize denmektedir. Ancak burada unutulmaması gereken en önemli detay, her ne kadar öncelikli vize başvurusu yapılmış olsa da İngiltere Konsolosluğu evrakların, kişilerin ve seyahatin durumuna göre bu süreyi uzatabilir.

İngiltere Vize Başvurularında Profesyonel Yardımın Önemi

İngiltere vizesi başvuru süreci, doldurulan formdan sizden talep edilen belgelere kadar oldukça ayrıntılı ve dikkatle üzerinde durulması gereken titiz ve hassas bir süreçtir. Bu adımda herhangi bir eksik ya da hatadan kaçınmak için profesyonel vize danışmanlık hizmeti sunan kurumlardan yardım almanızda fayda olacaktır. Eğer vizeniz bu gibi durumlardan sebep olumsuz bir şekilde sonuçlanırsa maddi ve manevi kayıplar yaşamanız son derece mümkündür. Alacağınız profesyonel bir vize danışmanlık hizmeti sizi her türlü kayıptan muaf tutarak vizenizin de olumlu bir şekilde sonuçlanmasına  imkan tanıyacaktır. İngiltere vize başvurunuzu vize konusunda tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamız aracılığıyla alabilirsiniz. Ankara, İstanbul ve İzmir ofislerimizi ziyaret ederek alanında uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilir ya da bize iletişim formundan ulaşabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.