BLOG

2020 İspanya Vize Ücretleri

A -A +
2020 İspanya Vize Ücretleri

Avrupa'nın güneybatısında ve İber Yarımadası'nda yer alan İspanya; kendine özgü müziği, kültürü, sıcakkanlı insanları ve tarihi yapıları ile dünyanın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biridir. Batıda Portekiz, kuzeyde Fransa, Andora ve güneyde Birleşik Krallık  ile komşudur. Başkent Madrid; Londra, İstanbul, Berlin ve Paris'ten sonra Avrupa'nın en kalabalık beşinci şehridir ve bir çok turistin uğrak noktalarından biridir. Schengen Anlaşması’na da taraf olan bir ülke olan İspanya, T.C. vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Peki 2020 yılı itibari ile İspanya Schengen vizesi ücreti ve masrafı ne kadardır?

İspanya Vizesi Detayları

Yukarıda da belirttiğimiz gibi ülke Schengen Anlaşması'na taraf olduğu için kişilerin İspanya'yı ziyaret etmeden önce, ülke tarafından verilecek olan Schengen vizesi başvurusunda bulunması gerekmektedir. Vize türleri, seyahat amacınıza ve mali durumunuza göre değişkenlik gösterdiği için sizden istenen evraklar da buna bağlı olarak değişkenlik gösterecektir. 2 adet biometrik fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, ikamet bilgisi, finansal durumu gösteren belgeler, vize talep dilekçesi ve mesleki belgeler başvuru dosyanızda bulunması gereken standart evraklardır. Başvuru yapan her ziyaretçi Schengen vize başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalı ve imzalamalıdır. 18 yaşından küçük olup başvuru yapanlar ise belgelerini ebeveynlerine imzalatmalıdır. Hazırlanacak tüm evraklar 3 aydan eski olmamalı ve güncel olmalıdır. Bu noktada sizi uyarmamız gereken başka bir konu var. 2018 yılı itibariyle İspanya Konsolosluğu başvuru evraklarının İngilizce olmasını talep etmektedir. Başvuru formunda belirttiğiniz amacınızı destekleyen belgeler sunmanız, başvurunuzun sorunsuz bir şekilde onaylanmasında çok önemlidir. Ayrıca seyahatinizin sonunda ülkenize geri döneceğiniz konusunda konsolosluğu ikna edecek gerekçeler sunmanız bir diğer önemli konudur. Pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması da bir diğer önemli başvuru şartıdır. Bu süreçteki bir diğer önemli nokta ise, eğer ilk kez Schengen vizesine başvuruyorsanız konsolosluktan randevu alarak parmak izinizi vermelisiniz.

Belgelerinizi hazırladıktan ve başvuru formunuzu doldurduktan sonra sıra vize ücretini yatırmaya gelmektedir. 2020 yılı itibari ile İspanya vize ücreti ve masrafı 180 € ila 185 € arasında değişkenlik göstermektedir. İzmir, Ankara ve İstanbul’da bulunan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ofislerini ziyaret ederek alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışmanlarımızdan ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgiyi alabilir, maddi ve manevi kayıplarınızın önüne geçebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.