BLOG

2020 İtalya Vize Ücretleri

A -A +
2020 İtalya Vize Ücretleri

Köklü tarihi, ihtişamlı mimarisi, ünlü katedralleri ve romantik şehirleri ile İtalya; Avrupa'nın önemli turistik destinasyonlarından biridir. Pek çok gezginin, öğrencinin, iş adamının uğrak noktalarından biri olan İtalya; NATO, G7 gibi örgütlerin de kurucu üyeliğini yapmış, önemli ve güçlü bir ülkedir. UNESCO Dünya Mirası listesinde en fazla alana sahip doğal güzellikleri ile milyonlarca kişiyi kendine hayran bırakan bu güzel ülkenin başkenti Roma'dır. İtalya yarımadasının ortasında yedi tepe üzerine kurulan Roma; tarihi zenginlikleriyle ve doğal güzellikleri ile meşhur olmasının yanı sıra, Katolik Kilisesi'nin de ruhani merkezidir. Bir çok açıdan önemli olan İtalya aynı zamanda Schengen Bölgesi'nde yer almaktadır. Dolayısıyla İtalya’ya herhangi bir amaçla seyahat etmeden önce, kişilerin İtalya tarafından verilecek olan Schengen vizesi başvurusunda bulunması gerekmektedir. Peki 2020 İtalya vizesi ve masrafları ne kadardır?

İtalya Schengen Vizesi Süreci, Detayları Ve Ücretleri

İtalya Schengen vizesi başvurusu söz konusu olduğunda, ziyaretçilerin dikkat etmesi gereken birkaç önemli noktadan bahsetmek faydalı olacaktır. Ülke, diğer Schengen ülkelerinden farklı olarak seyahatinizin satın alındığını görmek isteyebilir. Örneğin; konaklama  için rezervasyon yaptığınız  yerleri belirtmeniz faydalı olacaktır. Dolayısıyla vize başvurusundan önce bu işlemleri yapmanız vize süreciniz için oldukça önemlidir. İkinci olarak, banka hesap dökümlerini 3 aylık bir dönem için talep eden diğer pek çok ülkenin aksine, İtalya Konsolosluğu ziyaretçilerden 6 aylık bir hesap dökümü talep etmektedir. Ayrıca bu belgeleri banka imza sirküleriyle birlikte istemektedir. Ayrıca, SGK hizmet dökümü, emeklilik belgesi gibi bazı belgelerin mutlaka barkodlu olarak teslim edilmesi son derece mühim bir konudur.

İtalya vizesi için, seyahat amacınıza göre olan kategoriden size uygun olanı seçerek gerekli evrakları bir dosya halinde ilgili birimlere sunmanız gerekmektedir. Her kategori için gerekli belli başlı evraklardan bahsetmek gerekirse, bunlar; seyahatinizin bitiminden itibaren 3 ay daha geçerli olacak pasaportunuz, seyahat sağlık sigortanız, uçak bileti ve konaklama rezervasyonunuz, Schengen vize başvuru formu, vize dilekçesi gibi evraklardır. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta sizden istenen belgelerin eksiksiz ve hatasız bir şekilde sunulmasıdır. Tüm bu belgeleri hazırladıktan sonra vize başvuru formunu düzgün bir şekilde doldurmalı ve daha sonrasında harç ücretini yatırmalısınız. 2020 yılı itibari ile İtalya vize ücretleri ve masrafları 180 € ila 185 € arasında değişkenlik göstermektedir.

Maddi ve manevi herhangi bir kayıp yaşamamak vize başvuru sürecinde olan ziyaretçiler için oldukça önemli bir süreçtir. Bu bağlamda alacağınız profesyonel bir yardım zamandan ve maddiyattan tasarruf etmenizi sağlayarak, vizenizin de olumlu bir şekilde sonuçlanmasına olanak tanıyacaktır. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.