BLOG

2020 Pasaport Harç ve Defter Bedelleri Ne Kadar Oldu?

A -A +
2020 Pasaport Harç ve Defter Bedelleri Ne Kadar Oldu?

Yurt dışına çıkacak kişilerin hazır tutması ve güncellemesi gereken belgelerden biri de elbette pasaport belgesidir. Pasaport; yabancı bir ülkeye gidecek olan kişilere yetkili ve ilgili makamlarca verilen, yabancı ülke yetkililerinin kimlik incelemesinde geçerli olan bir belgedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 4 farklı pasaport çeşidi kullanabilmektedirler. Bu durumun en önemli nedeni, pasaportların ilgili kişilerin mesleki durumları ve statülerine göre verilmesidir. Bu pasaportlar Umuma Mahsus (bordo), Hususi (yeşil), Hizmet (gri) ve Diplomatik (siyah) pasaport şeklindedir. Pasaport harç ücretleri her yıl enflasyona göre yeniden düzenlendiği için, buna paralel olarak da harç ve defter bedelleri de güncellenmektedir. Peki 2020 pasaport ve defter bedelleri ne kadar oldu?

2020 Pasaport Harç Ücretleri Ne Kadardır?

Pasaport harç ücretleri, başvuru sırasında talep edilen kullanım süresine göre değişiklik göstermektedir. Ancak pasaport defter ücreti her bir pasaport süresi için aynıdır. Buna göre 2020 yılı itibari ile pasaport defret ücreti 133,00 TL şeklindedir. Bu ücret alınacak her türlü pasaport belgesi için geçerlidir.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı 2020 pasaport harç ve defter bedeli ücretleri aşağıdaki gibidir:

6 Aylık Pasaport Harç Ücreti: 208,80 TL

1 Yıllık Pasaport Harç Ücreti: 304,50 TL

2 Yıllık Pasaport Harç Ücreti: 497,00 TL

3 Yıllık Pasaport Harç Ücreti: 705,90 TL

4 Yıl Ve Üzeri Pasaport Harç Ücreti: 995,00 TL

Pasaport İşlemleri Nasıl Yapılmaktadır?

Öncelikle  https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden randevu alınmalıdır. İnternetten online bir şekilde yapmış olduğunuz başvurularda, başvuru tarihini takip eden ilk iş gününde işlemleriniz için gerekli evraklarla birlikte Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğü'nde bizzat bulunmanız gerekmektedir. Sizden istenen evrakları tam ve eksiksiz bir şekilde sunmanız son derece önemlidir. Gerekli evrakları topladıktan sonra ise randevu tarihi ve saatinde, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'ne bizzat gelerek evraklarınızı teslim etmeniz gerekecektir.

Yurt dışı seyahatiniz ile ilgili her türlü sorunun cevabını en sağlıklı şekilde almak ve vize başvurusunda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.