BLOG

2020 Yunanistan Vize Ücretleri

A -A +
2020 Yunanistan Vize Ücretleri

Komşu ülke Yunanistan ya da resmi adı ile Helen Cumhuriyeti; Balkanlar'da bulunan bir ülkedir. Önemli bir turistik destinasyon olan Yunanistan; kuzeybatıda Arnavutluk, kuzeyde Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ve Bulgaristan, kuzeydoğuda ise Türkiye ile sınır komşusudur. Demokrasinin ve Batı uygarlığının beşiği kabul edilen ülkenin başkenti Atina'dır ve köklü bir tarihe sahiptir. Adaları ve sahilleri ile meşhur olan bu güzel ülke, Schengen Bölgesi ülkesi olduğundan dolayı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. 2020 yılı itibari ile Yunanistan Schengen vizesi ücreti ve masraflarında ise bir miktar artış olmuştur.

Yunanistan’a seyahat etmeden önce almanız gereken vize türü, seyahat amacınıza ve mali durumunuza göre değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle, seyahat amacınıza uygun başvuru yapmanız oldukça önemlidir. Komşu ülkeye hangi amaçla gidiliyor olursa olsun, gitmeden önce ziyaretçilerin Yunanistan tarafından verilecek olan Schengen vizesi başvurusunda bulunması gerekmektedir.  Bununla beraber çok yoğun vize talebi alan Yunanistan Devleti ve T.C. arasında yapılan anlaşmaya göre Türkiye’den Yunanistan adalarına gitmek isteyen Bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları kapı vizesi ile adalara giriş yapabilmektedirler. Yunanistan kapı vizesi Mayıs ayından Ekim ayına kadar olan yoğun feribot sezonu zamanında uygulanmaktadır.

Yunanistan Schengen Vizesi Ücreti Ve Masrafları

Schengen vizesi, pek çok Avrupa ülkesi de dahil belli başlı ülkelere giriş yapmaya olanak veren önemli bir izin belgesidir. Yunanistan Schengen vizesi ile Avrupa'da bulunan 26 ülkeye serbest bir şekilde  seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca antlaşmaya dahil olan ülkeler haricinde Schengen vizesi ile Balkan ülkeleri, Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan, Kıbrıs Rum Kesimi’ne de giriş yapabilirsiniz. Oldukça önemli bir izin belgesi olan Schengen vizesi prosedürleri bir takım titiz detaylar içermektedir. Sizden istenen evrakların eksiksiz ve tam hazırlanması oldukça önemlidir. Eğer belgelerde herhangi bir hata olursa, vizenizin red cevabı alması yüksektir. Sizden istenen evraklar  seyahat amacınıza göre değişkenlik göstermektedir ancak belli başlı bazı evrakları hazır tutmanız gerekmektedir. Son on yıl içerisinde çıkarılmış olması gereken pasaportunuz, son üç ay içinde çekilmiş olması gereken iki adet biometrik fotoğrafınız, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve nüfus cüzdanı fotokopiniz, Yunanistan vize başvuru formu, gelir belgeleriniz ve eğer varsa davetiyeniz bu belgeler arasında yer almaktadır. Belgeleri hazırladıktan sonra başvuru formunuzu teslim etmeniz ve vize ücretinizi yatırmanız gerekmektedir. 2020 itibari ile Yunanistan vize ücreti ve masrafı 180 ila 185 € arasında değişkenlik göstermektedir.

İzmir, Ankara ve İstanbul'da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek alanında uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilir ve vize sürecinizde gerekli olan profesyonel desteği Re-Vize Profesyonel Vize Hizmetleri ayrıcalığı ile sağlayabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.