BLOG

ABD Çalışma Vizesi Hakkında Merak Ettikleriniz

A -A +
ABD Çalışma Vizesi Hakkında Merak Ettikleriniz

Amerika Birleşik Devletleri, dış ilişkilerinde Amerikan hükümetine bağlı, fakat kendi yasama gücüne sahip olan elli eyaletten oluşur. Sahip olduğu 325 milyonluk nüfusu ve yaklaşık 18 trilyon dolarlık GSYH ile dünyanın en büyük ekonomisi olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, dünyanın geri kalanı ile sıkı ilişkilere sahip olup en çok turist çeken destinasyonlardan bir tanesidir.

ABD’de çalışmak istiyorsanız ve bu konu hakkında sizi nasıl bir sürecin beklediğini merak ediyorsanız, kafanızdaki soru işaretlerini gidermek için bu yazımızda size yardımcı olmak istiyoruz.

ABD çalışma vizesi çeşitli kategorilere ayrılmaktadır. Geçici çalışma vizeleri, değişim programı çalışma vizeleri, sürekli çalışma vizeleri ve mevsimlik çalışma vizeleri gibi farklılıklar gösteren vize tipleri mevcuttur. ABD’deki çalışma planınıza, işinizin niteliğine, ABD’deki çalışacağınız firmaya, vatandaşı olduğunuz ülkeye göre değişen bu kategoriler arasından doğru kategoriye başvuru yapmalısınız. 

Geçici çalışma vizesi, belirli bir süre için çalışacak kişilere yöneliktir. Sürekli çalışmak isteyenler ise ticaretçi (E1) ve yatırımcı (E2) vizesi olarak bilinen E tipi vizeye başvururlar. Bu tip vizeye başvurabilmeniz için iki ülke arasında karşılıklı yatırım ve ticaret anlaşmaları bulunmalıdır. E tipi vize kapsamında işinizin niteliğine ve çalışma durumunuza bağlı olarak Göçmenlik Bürosuna veya Amerikan Konsolosluğu’na başvurmanız gerekecektir. 

E tipi vize başvurularında yatırımcıların yeterli sermayeye sahip olması, başvuruların değerlendirilmesinde büyük önem arz etmektedir.  Vize başvurusunda bulunan şahıs, yatırım yapan şirkette yönetici pozisyonunda (ortak, müdür, şirket sahibi) olmalıdır. Yeterli sermaye belirlenirken maddi bir alt sınır belirlenmemiştir, yapılacak yatırım ve işin niteliğine göre karar verilir. Yatırımın marjinal olmaması, ABD ekonomisine katkıda bulunması en önemli kıstaslardır. Bu konuyu kısaca özetlemek gerekirse yapılacak yatırım sadece ABD’den oturma izni alabilmek için yapılacak bir yatırım olmamalıdır.

Amerika Birleşik Devletleri çalışma vizesi başvuruları çok kapsamlı incelemelere tabi tutulmaktadır. Dolayısıyla tüm başvurular titizlikle yapılmalı ve takip edilmelidir. Alanında uzman Re-Vize ekibi, başvurunuzu gereken şekilde gerçekleştirebilmeniz için izlenmesi gereken yolları ve ihtiyacınız olan tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, tecrübeli profesyonel vize danışmanlarımız işlemlerinizle bizzat ilgilenerek hızla sonuçlandıracaktır. ABD çalışma başvurunuzu vakit kaybetmeden başlatmak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.