BLOG

ABD Vize Mülakatında Dikkat Edilmesi Gerekenler

A -A +
ABD Vize Mülakatında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Amerika’ya seyahat etmek isteyen her Türk vatandaşının pasaport türü fark etmeksizin vize almaları gerekmektedir. Uzun sürmesi muhtemel vize başvuru sürecinizi seyahat tarihinizden en az 6-8 hafta önce başlatmanız konsolosluklarca tavsiye edilmektedir. 
 
Karmaşık süreçlere sahip olan Amerika vize prosedürlerini dikkatli takip etmek ve her birini yerine getirdiğinizden emin olmanız sürecin daha fazla uzamaması veya olumsuz sonuçlanmaması adına önemlidir. Şunu da aklınızda bulundurmalısınız ki, konsolosluklar gerekli gördükleri takdirde sizden ekstra evrak talebinde bulunabilirler. Bu tür durumlara hazırlıklı olmak için başvurunuzu ne kadar erken başlatırsanız o kadar avantajınıza olur. 
 
Gelelim vize mülakatına, vize mülakatı başvuru yapan herkesin bireysel olarak katılması zorunlu olan bir prosedürdür. Vize mülakatında dikkat etmeniz gereken birkaç şeyden birisi, kesinlikle kendinizden emin olmanız, rahat olmanız ve cevaplarınızda net olmanızdır. Sizden vize sürecinizi nasıl değerlendireceğinizi anlatmanızı isteyecekler, burada seyahat amacınızı evraklarınızla da tutarlı olacak şekilde anlatmanız gerekmektedir. Örneğin turistik amaçla seyahat ediyorsanız, nereleri gezeceğinizi, nereleri görmek istediğinizi, neler yapacağınızı anlatmalısınız. Eğitim amacı ile seyahat ediyorsanız hangi kurumda eğitim alacaksınız, neden orayı tercih ettiniz gibi konularda konuşabilirsiniz. 
 
Vize mülakatında en çok önem verilen konulardan biri de elbette seyahatinizi nasıl finanse edeceğinizdir. Maddi giderlerinizi kendiniz karşılıyorsanız, mesleğinize, kazandığınız paraya ve varlık dökümüne dair belgelerinizi zaten gerekli evraklarda belirtmeniz gerekiyor fakat bundan mülakat sırasında da kısa ve net bir şekilde bahsetmelisiniz. Sponsor tarafından finanse edilecek seyahatler de yine aynı şekilde hem evrakla hem de sözlü bir şekilde dile getirilmesi muhtemeldir. 
 
Amerika vizesi ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve en hızlı şekilde Amerika vize başvuru işlemlerinizi başlatmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bu alanda uzun yıllardır deneyim kazanmış profesyonel danışman ekibine sahip Re-Vize’nin İstanbul, İzmir ve Ankara’da bulunan danışmanlık ofislerini ziyaret edebilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.