BLOG

ABD Vize Türleri Ve Süreci

A -A +
ABD Vize Türleri Ve Süreci

Güçlü ekonomisi ve siyasi konumu ile ABD, bugün pek çok kişinin ziyaret etmek istediği ülkelerin başında gelmektedir. Ülke, Türk vatandaşlarına vize uygulayan bir ülkedir. Amerika vize başvuru süreci Schengen vizesiyle karşılaştırıldığında çok daha dikkat gerektiren bir süreçtir. Amerika vize başvurusu tamamen online sistem üzerinden yapılmaktadır. Online sistem üzerinden İngilizce olarak doldurulan başvuru formundaki bilgilerin doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi gerekmektedir. Profesyonel vize ekibimiz online başvuru formunun doldurulması, vize ücretinin ödenmesi, randevunuzun planlanması ve başvuru dosyanızın hazırlanması gibi işlemleri özenle yapmaktadır. Peki Amerika vize türleri nelerdir?

Amerika Aile Birleşimi Vizesi

Amerika’da ikamet eden eşinizin yanına giderek Amerika’ya yerleşmeyi düşünüyorsanız, “Amerika evlilik vizesi” olarak da bilinen Amerika aile birleşimi vizesine başvuru yapmanız gerekecektir. Aile birleşimi vizesi, uzun süreli (D tipi) vize kategorisinde bulunmakta olup bu vizeye sahip olanlar Amerika Birleşik Devletleri’nde yasal olarak ikamet etme iznine sahip olurlar. ABD’nin hâlihazırda zor vize veren ülkelerden biri olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır; üstelik Amerika aile birleşimi vizesi, uzun süreli vize kategorisinde bulunduğundan dolayı turistik seyahatlere nazaran daha karmaşık prosedürlere ve detaylı incelemelere tabidir. Dolayısıyla, başvurunuzun doğru şekilde yapılması olumlu sonuçlanması açısından son derece önemlidir. Doğru bir başvurunun en önemli kuralı da gerekli evrakların doğru ve eksiksiz şekilde hazırlanmasıdır.

Amerika Çalışma Vizesi

Amerika Birleşik Devletleri sınırları içinde yasal statüde çalışmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Amerika çalışma vizesine sahip olmaları zorunludur. Dolayısıyla, çalışma planlarınızda herhangi bir sorun yaşamamak için Amerika çalışma vizesi başvurunuzu Amerika’ya seyahatinizden önce doğru zamanda ve doğru şekilde yapmanız çok önemlidir.

Amerika Eğitim Vizesi

Dünyanın en iyi üniversitelerinin yer aldığı fırsatlar ülkesi Amerika Birleşik Devletleri, yurt dışında eğitim almak için harika bir tercih olup pek çok kişinin hayallerini süslemektedir. Hayallerinizin peşinden giderek eğitim hayatınızın bir sonraki basamağını Amerika’da tamamlamak istiyorsanız veya uzun süreli herhangi bir sertifika programına ya da dil kursuna katılarak kendinizi geliştirmeyi planlıyorsanız, Amerika eğitim vizesi almanız gerekecektir.

Daha pek çok türü olan Amerika vizesi hakkında daha detaylı bilgiler edinmek ve vize başvurusunda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.