BLOG

ABD Vize Ücreti Ne Kadardır?

A -A +
ABD Vize Ücreti Ne Kadardır?

Dünyanın en çok seyahat edilen ülkelerinden biri olan Amerika, her yıl eğitim, sağlık, turistik seyahat ve diğer amaçlarla milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Bu yoğun ziyaret hacmi düşünüldüğünde, Amerika vizesinin en popüler vizelerden biri olması hiç şaşırtıcı değildir. Türk-Amerikan ilişkilerinde zaman zaman yaşanan dalgalanmalara rağmen, Amerikan vizesi yoğun rağbet görmeye devam etmektedir. 

Amerika vizesi, prosedürleri açısından Schengen vizesinden çok farklıdır. Schengen vizesi başvurularında evraklar hazırlanıp konsolosluklara iletilirken Amerika vize başvurularında ilgili formlar doldurulup evraklar hazırlandıktan sonra mülakata girilir. Mülakat esnasında konsolosluk görevlisi, tamamen kendi inisiyatifine bağlı olarak sizden herhangi bir belgeyi ibraz etmenizi isteyebilir. Bu durumda ilgili belgenin yanınızda bulunması gerekir. Dolayısıyla, Amerika vize mülakatına giderken sizden talep edilebilecek tüm belgelerin yanınızda bulunduğu bir klasör hazırlamanız yararınıza olacaktır.

Amerika vize ücretleri; aile ziyareti, turistik seyahat, sağlık, kısa süreli eğitim gibi oturma izni gerektirmeyen B1 ve B2 vizeleri için standart olup 160 ABD dolarıdır. Amerika genellikle 10 yıllık vize verdiği için kısa süreli veya uzun süreli vize ayrımı bulunmamakta olup oturum izni gerektiren ve gerektirmeyen (genellikle turistik) vizeler bulunmaktadır. Oturum izni gerektiren vizeler daha farklı ücretlendirmelere ve incelemelere tabidir.

Amerika vizesi hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz web sitemizin ilgili sayfalarını ziyaret edebilir, dilerseniz uzman danışmanlarımızla irtibata geçerek Amerika vizenizi tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla alabilirsiniz. Vize işlemlerinizi hemen başlatmak için arayın!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.