BLOG

Afrika Kıtasını Keşfedin: Hangi Afrika Ülkeleri Vize Uyguluyor?

A -A +
Afrika Kıtasını Keşfedin: Hangi Afrika Ülkeleri Vize Uyguluyor?

Hangi Afrika ülkelerinin vize uyguladığını öğrenerek Afrika kıtasını keşfedin! Afrika hakkında detaylı bilgi almak için yazımızı dikkatlice okumanızda fayda var.

Afrika, yüzölçümü  açısından dünyanın en büyük ikinci kıtasıdır. "Kara kıta" olarak da adlandırılan bu ilginç kıta, bünyesinde değişik kültürleri ve ülkeleri barındırır. Ayrıca kuzeyde Akdeniz, güneyde Hint Okyanusu, batıda Atlas Okyanusu, doğuda Sina Yarımadası, Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı ile çevrilmiştir. Ayrıca genç nüfusu ile de dikkat çekmektedir. 

Afrika Hakkında Genel Bilgiler

Dünya’nın  en zengin doğal kaynaklarına sahip olan bu ülkeler, ne yazık ki bazı ülkelerin sömürgesi altındadır. Kolonileşme sonrası kıta 54 ülkeye bölünmüştür. Ayrıca kıtanın içinde bulunan ve pek çok turist tarafından ziyaret edilen Sahra Çölü, hem Afrika’nın hem de  dünyanın en büyük çölüdür. Maalesef Afrika,  sömürgeleşme nedeniyle dünyanın en gelişmemiş ve fakir bölgelerinden biridir. Buna rağmen kültürü, doğası ve yeraltı kaynakları oldukça zengindir.

Afrika'yı Yerinde Keşfedin

Bugün her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği bu kıta, çölleri ve egzotik doğası ile ün salmıştır. Bir çok ülke, vize uygulamıyor olsa da, bazıları T.C. vatandaşlarına vize uygulayan ülkelerdir. Eğer bir sonraki durağınız burası olacaksa, aşağıdaki ülkelerin vize prosedürlerine göz atmanızda fayda var.

Kamerun Vizesi

Orta Afrika’da bulunan bir ülke olan Kamerun, yaklaşık 25 milyonluk bir nüfusa sahiptir. Egzotik ülkelerin başında yer alan Kamerun, 250 kadar kabileye ev sahipliği yapmaktadır.  Petrol, doğal gaz, maden, orman ve tarım ürünleri gibi yer altı ve yer üstü kaynaklar açısından fazlasıyla zengin olan ülkenin resmi dili Fransızca ve İngilizce'dir. Kamerun’a  seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından umuma mahsus pasaport sahipleri vize uygulamasına tabi tutulmaktadırlar. İstenilen belgelerin eksiksiz ve düzgün hazırlanması oldukça önemli bir durumdur. Ayrıca eğer Kamerun'a seyahat edecekseniz gitmeden önce sarıhumma aşısı yaptırmanız gerekmektedir. Hepatit A ve B, ve de karma aşı yaptırılması ayrıca tavsiye edilen aşılardır.

Cezayir Vizesi

Kuzey Afrika’nın Akdeniz kıyısında yer alan Cezayir, kendine has dokusu ile dikkat çeken bir ülkedir. Arapça, Fransızca ve Berberice'nin konuşulduğu ülke nüfusunun yaklaşık %90’ı kıyı şeridindeki yerleşim bölgelerinde yaşamaktadır. Cezayir, T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke olduğu için gitmeden önce vize başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Cezayir Konsolosluğu, vize başvurularını randevu olmaksızın hafta içi her gün kabul etmektedir. Siz de buna göre bir başvuru tarihi seçebilirsiniz.

Afrika'ya seyahat etmek ve vize işlemlerinden profesyonel bir yardım almak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.