BLOG

Aile Birleşimi İçin Dil Şartı Var mıdır?

A -A +
Aile Birleşimi İçin Dil Şartı Var mıdır?

Aile birleşimi vizesi; eşlerden birinin yabancı bir ülkede ikamet etmesi durumunda diğer eşin başvuracağı uzun süreli (D tipi) vize kategorisinde yer alan özel bir vize türüdür. Bütün uzun süreli vizelerde olduğu gibi aile birleşimi vizesinin başvuru prosedürü de oldukça kapsamlı ve detaylıdır. Diğer vize prosedürlerine ek olarak sağlanması gereken bazı koşullar vardır. Bunlardan ilki dil şartıdır. Ülkeler, uzun süreli vize başvurularında kişinin günlük hayatını idame ettirebileceği ölçüde yabancı dil bilgisine sahip olmasını beklemektedir. Bu açıdan aile birleşimi vizesine başvurmadan önce gerekli kursları tamamlamak ve gireceğiniz sınavlardan sizden istenen yeterlilik puanını almanız son derece önemlidir. Ayrıca evliliğinizin gerçekliğini ispat etmeniz gerekmektedir. Uzun süreli bir vize türü olduğu için evrakların doğru ve anlaşılır bir biçimde hazırlanması hem vizenizin kabulü hem de sürecin daha hızlı ilerlemesi açısından son derece önemlidir.

Aile Birleşimi Vizesinin Detayları

Bazı ülkeler, gideceğiniz ülkeye yerleştiğinizde yaşayacağınız ev, hayatınızı nasıl idame ettireceğiniz gibi konulara da oldukça önem vermektedir. Aile birleşimi vizesinin kabul sürecinde en önemli kriter, evraklarınızın ve yerine getirmekle yükümlü olduğunuz koşulların detaylı biçimde değerlendirilmesi ve tüm bunların konsolosluğa eksiksiz bir şekilde sunulmasıdır. Bunun dışında başvurunun hangi ülkeden yapıldığı, konsoloslukların yoğunluk durumları gibi bazı farklı etkenler de vize başvurusunun sonuçlanma süresini belirleyebilir. Genelde bu süre 3 ila 12 hafta ya da 15 ila 90 iş günü arasında değişse de saydığımız etkenlerden kaynaklı olarak daha erken veya daha geç de sonuçlanabilir.

Aile birleşimi vizesi, vize başvuru süreçlerinde  kapsamlı ve karmaşık prosedüre sahip bir vize türü olarak kabul edilir. Başvuru sürecinin iyi planlanması, evrakların doğru ve özenli bir şekilde hazırlanması vize başvurusunun kabulünde çok büyük önem taşımaktadır. Bu süreçte vizenizin kabulünü etkileyecek aksaklıkların yaşanmaması, her detayın özenle hazırlanması için profesyonel vize desteği almak mutlaka önerilmektedir.

İhtiyacınız olan vize desteği için uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz. Bunun için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.