BLOG

Aile Birleşimi Vizesi Almak İçin Ne Yapmam Gerekli?

A -A +
Aile Birleşimi Vizesi Almak İçin Ne Yapmam Gerekli?

“D tipi” vize kategorisindeki ulusal vizeler Schengen ülkelerinden birinde okuyacak, çalışacak veya kalıcı olarak ikamet edecek olan kişilere verilmektedir. Öte yandan, ulusal çoklu giriş vizesi de belirli kişilere verilir ve sahibine, bu Schengen ülkesine dilediği gibi giriş çıkış yapabilme ve aynı zamanda başka vize şartları olmadan tüm Schengen Bölgesinde seyahat etme izni verir.

Aile Birleşimi Vize İşlemleri

Halk arasında “evlilik vizesi” olarak bilinen Aile Birleşimi Vizesi Schengen ülkelerinden alınan bu uzun süreli ulusal vizelerin kapsamına girer. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan vatandaşların yabancı bir ülkede yaşayan ailelerinin yanlarına gidebilmesi veya bu kişilerin Türkiye’de yaşayan reşit olmayan çocuklarını yaşadıkları yabancı ülkeye almaları için başvurulan vizedir.

Kısa süreli, standart “C tipi” Schengen vizelerinden farklı olarak daha uzun bir vize başvurusu süreci vardır. Bu vizeleri alabilmek için daha fazla evrak ibraz etmeniz ve farklı prosedürlerden geçmeniz gerekmektedir. Aile Birleşimi Vizesine başvuru yapmak için konsolosluk veya büyükelçiliklerden ziyade ilgili ülkenin göç bürosu veya yabancı uyruklular polisine gitmeniz gerekmektedir. Konsolosluklar bu kurumların incelemeleri ve onaylarına göre hareket etme yetkisine sahiptirler. Nihai karar o ülkenin resmi makamları tarafından verilecektir. 

Nelere Dikkat Etmek Lazım? 

Ülkelerin her sene değişen vize politikaları gibi, başvuru prosedürleri her kişi özelinde ve özel politik, ekonomik durumlara göre değişebilir. 2020 vize başvurusunda istenmeyen evraklar 2021 vize başvurusunda gerekli hale gelebilir. Başvuruda sizden istenecek evraklar gelir durumunuz, ilgili yabancı ülkede yaşamayı düşündüğünüz kent veya bölgenin prosedürleri, yaşamak istediğiniz ev adresi, aile üyelerinizin sayısı vs. etkenler uyarınca değişkenlik gösterecektir. Bu vizelere başvuru hakkına sahip olmak için öncelikle evlilik yapmış olmanız şarttır. 

Bu vizeler uzun süreli vize kategorisinde yer aldıklarından C tipi vizelere göre çok daha uzun ve karmaşık vize başvuru süreçlerine sahiptir demiştik. Başvuru süreci de 3 ay ile 6 ay arasında sürebilmekte, ilgili ülkenin kurumlarıyla tekrarlanan görüşmeler yapmanız gerekebilir. Süreç içerisinde yetkililer sizden istedikleri evrakların dışında ek belge talep etme hakkına da sahiptir. Eğer bu vizeyi almaya ve ailenize kavuşmaya niyetliyseniz, son derece titizlikle takip edilmesi gereken bir süreç sizleri bekliyor. Unutmayın ki sizden istenen belgelerde eksik bulunması yahut bu belgelerde yer alan bilgilerin eksik, çelişkili olması durumunda vize başvurunuz iptal edilecektir. Dolayısıyla profesyonel yardım alma ihtimalini daima aklınızda bulundurun, bizlere ulaşın.

Profesyonel Yardım Alın

Yurt dışı seyahatinin en sevilmeyen tarafı vize başvuru süreçleridir. Bu zamanlar pek çok insan için stresli ve yorucu hale gelebilir. Ülkelerin vize politikaları çevresel, küresel faktörlere son derece duyarlıdır ve gerekli prosedürler bir gün içerisinde bile değişkenlik gösterebilmektedir. Bu süreçte yapacağınız en ufak hata, eksik vereceğiniz her tür belge vize başvurunuzun iptaline sebep olabilir. Bazı durumlarda itiraz etme ve başvurunuzu yenileme hakkınız olabilmesine karşın unutmayın ki iptal edilen vize başvuruları sonraki vize başvurularınızı olumsuz etkileyecektir.

Bunun yerine profesyonel vize danışmanlığı hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Bu hizmetin nasıl verildiğini öğrenmek istiyorsanız bize, Re-Vize Danışmanlık’a ulaşabilirsiniz. Bunu sitemizdeki online randevu formunu doldurarak yapabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.