BLOG

Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

A -A +
Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Eğer siz yabancı uyruklu biri ile Türkiye Cumhuriyeti bir vatandaş olarak, evlilik yolu ile ilgili ülkeye göç etmek istiyorsanız başvuracağınız vize türü aile birleşimi vizesidir. Aile birleşimi vizesi çeşitli sosyal haklar tanıdığı için uzun süreli bir vize türüdür ve oturma izni de sağlamaktadır. Dolayısıyla vize başvurusu oldukça titiz detaylar içermektedir. Hem süreç hem de sizden istenen evraklar, sıkı prosedürlere tabidir. Bu yüzden profesyonel bir yardım almak ilgili konsolosluklar tarafından dahi önerilmektedir. Peki aile birleşimi vizesi için gerekli olan evraklar nelerdir?

Vize Evrakları Hakkında Bilgiler

Aile birleşimi vizesi uzun süreli bir vize olduğundan dolayı D tipi vize kategorisinde yer almaktadır ve 90 günden fazla ülkede kalma izni vermektedir. İstenilen evraklar turistik vize ya da diğer vize türlerinden çok daha fazla ve farklıdır. Sizden istenen evraklar arasında bulundurmanız gereken belgeler; vize talep dilekçesi, 3 adet biyometrik fotoğraf, pasaport, uluslararası evlenme kayıt örneği, muvafakatname, nüfus cüzdanı fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, eşlerin daha önce yapmış oldukları evliliklerinin boşanma kararı ve boşanma ilanı, yabancı uyruklu eşin oturma izni, nüfus kayıt örneği, pasaportu, basit seviyede dil yeterlilik belgesi, her iki eşe ait uluslararası doğum kayıt örneği, her iki eşe ait uluslararası evlenme ehliyet belgesidir.

Saydığımız tüm evrakların tam ve eksiksiz bir şekilde teslim edilmesi son derece önemli bir konudur. Aksi takdirde vizenizin ret cevabı alması mümkündür. Vizenizin ret cevabı size gönderilen belge içerisinde yer almaktadır. Bu gibi durumların önüne geçebilmek için yetkili bir danışmanlık firması aracılığı ile başvuruda bulunmak son derece önemli bir konudur.

Vize Başvurusu İçin Profesyonel Desteğin Önemi Nedir?

Aslında sadece vize reddi için değil, vize başvurularında da profesyonel desteğin önemi çok büyüktür. Başvuru yaparken pek çok detayı gözden kaçırabilirsiniz. Ya da evrakları eksik ve hatalı hazırlayabilirsiniz. Tüm bunların yanında, başvuruları sizin adınıza gerçekleştirecek profesyonel bir destek, tüm detayları en ince ayrıntısına kadar gerçekleştireceği için, bu konuda hataya yer verilmeyecektir. Başvuruda bulunmak ve aile birleşimi vizesi hakkında detaylı bilgi almak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.