BLOG

Aile Birleşimi Vizesine Kimler Başvuru Yapabilir?

A -A +
Aile Birleşimi Vizesine Kimler Başvuru Yapabilir?

Aile birleşimi vizesi, yurt dışında 90 günden daha fazla kalacak olan kişilerin başvurması gereken uzun süreli bir vize türüdür. Uzun süreli bir vize türü olduğu için D tipi vize kategorisinde yer almaktadır. Yabancı bir ülkenin vatandaşı ile yurt dışında evlilik yapan Türk vatandaşlarının başvurabileceği özel bir vize türüdür. Bu yapısı nedeniyle turistik vize ya da diğer vize türlerinden çok daha detaylı ve karmaşık bir sürece tabi olduğundan dolayı başvuru süreci 3 ila 6 ay içinde tamamlanabilmektedir.Bu vize türü diğer vize türlerine göre çok daha uzun ve sıkı prosedürlere sahiptir dolayısıyla başvuru yaparken mutlaka profesyonel bir yardım alınması, konsolosluklar tarafından onaylanmıştır. Peki aile birleşimi vizesine kimler başvurabilir?

Aile Birleşimi Vizesi Hakkında Detaylı Bilgiler

Halk arasında "evlilik vizesi" diye de adlandırılan aile birleşimi vizesi; T.C. vatandaşı olan kişilerin yabancı bir ülkede bulunan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan biri ile evlenmesi durumunda başvurulması gereken vize türüdür. Örneğin; siz İngiltere vatandaşı biri ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir kişi olarak İngiltere'de evlenmek isterseniz, İngiltere aile birleşimi vizesine başvurmanız gerekmektedir. Hem bu özelliğinden dolayı hem de uzun süreli bir vize türü olmasından sebep  talep edilen evraklar ve yapılan incelemeler açısından diğer vize türlerine nazaran çok daha ayrıntılı ve uzun bir sürece tabi olmaktadır. Ayrıca istenilen belgeler de  değişkenlik gösterdiği için, bu süreçte oldukça titiz davranmanız gerekmektedir. Aksi halde vize reddi ile karşılaşmanız mümkündür.

Aile Birleşimi Vize Reddine Tekrar Başvuru Yapılır Mı?

Yaptığınız tüm vizelerin reddi için tekrar başvuru yapabilirsiniz. Vize ret nedenleriniz tarafınıza gönderilecek olan belge içinde yer almaktadır. Bu noktada yine yanlış bir hamle yapmamak adına profesyonel bir yardım almanız oldukça önemlidir. Bu sayede hem maddi ve manevi kayıplarınızın önüne geçebilir hem de vizenizi olumlu bir şekilde sonuçlandırabilirsiniz.

Maddi ve manevi kayıplarınızın önüne geçmek, aile birleşimi vizesi hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.