BLOG

Akrabanız Ya Da Arkadaşınız Varsa Yurtdışına Çıkmak Çok Daha Rahat

A -A +
Akrabanız Ya Da Arkadaşınız Varsa Yurtdışına Çıkmak Çok Daha Rahat

Yurtdışına çıkmanın ve vize almanın bazı önemli püf noktaları vardır. Bunların başında her zaman söylediğimiz gibi evrakların eksiksiz ve tam doldurulması gelmektedir. Ama bazı durumlar vardır ki, vize almanız hem hızlanır hem de çok daha olumlu bir hale gelir. Eğer yurtdışında akrabanız ya da arkadaşınız varsa, yurtdışına çıkmak çok daha rahat.

Yurtdışında bir tanıdığınız varsa size davetiye göndererek, vize alım sürecinizi çok daha hızlı bir hale getirebilir. Vize davetiyesi ya da vize mektubu, vize uygulayan bir ülkeye seyahat etmek isteyen bir kişi için, o ülkede yaşayan birisinin konsolosluğa yazarak o kişiyi kendisini görmeye davet etmek istediğini anlattığı mektup ya da davet türüdür. Son derece titiz bir şekilde yazılması gereken vize davet mektubu, konsolosluğun dikkat ettiği ve önem verdiği evraklar arasındadır. Ayrıca davet mektubunun İngilizce ya da başvurulan ülkenin ana dilinde yazılması gerekmektedir.

Davet Mektubu Nasıl Yazılmalıdır?

Vize davetiye mektubunun yazılması gereken standart bir şekli yoktur. Ancak yazının içeriği olabildiğine net ve akıcı olmalıdır. Mektubu konsolosluğa hitaben yazmanız son derece önemlidir. Seyahati yapan kişi adına yazarsanız büyük bir hata yaptınız demektir. Vize daveti seyahati gerçekleştirecek kişi için, konsolosluk adına yazılmalıdır.

Davetiye İle Hangi Ülkelere Gidebilirim?

Hemen hemen tüm ülkelere davetiye ile gitmeniz mümkündür. Çünkü bu durum vize alım sürecinizi olumlu yönde etkileyeceği için konsolosluklar davetiye mektubuna büyük önem vermektedirler. Yine de örnek olması açısından bir kaç ülkeyi sizler için sıraladık.

Davetiye İle Yunanistan Vizesi Almak

Yunanistan'a pek çok şekilde gitmeniz mümkündür. Örneğin eğer çalışan ve gezgin olarak seyahat edecekseniz, Yunanistan turistik çalışan vizesi almanız gerekmektedir. Yunanistan’ın Schengen Anlaşması’na dahil olmasından dolayı Yunanistan vizesi ile tam 26 ülkeyi rahatça gezip dolaşabilirsiniz.

Davetiye İle Danimarka Vizesi Almak

İskandinav ülkeleri arasında yer alan Danimarka'ya da davetiye ile gitmeniz mümkündür. Danimarka vize başvurunuzda hazırlamanız gereken evraklar  seyahat amacınıza göre çeşitlilik gösterecektir. Mesela eğer Danimarka'ya emekli olarak seyahat edecekseniz Danimarka emekli vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

Davetiye İle Avusturya Vizesi Almak

Davetiye ile rahat bir şekilde gidebileceğiniz bir diğer ülke Avusturya'dır. Schengen bölgesinde yer alan bir ülke olduğu için, diğer Schengen ülkeleri gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır.

İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz. Her çeşit vize alımlarınızda profesyonel desteğimiz ile yanınızdayız.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.