BLOG

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu Hemen Sonuçlanır Mı?

A -A +
Almanya Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu Hemen Sonuçlanır Mı?

Şayet Alman vatandaşı bir birey ile Türk vatandaşı iken Almanya'da evlenecekseniz, başvuracağınız vize türü Almanya aile birleşimi vizesi olacaktır. Bir diğer adı da evlilik vizesi olan bu vize türü son derece önemli detaylara sahiptir. Peki Almanya aile birleşimi vizesi hemen sonuçlanır mı? Bu sorunun cevabına geçmeden önce, kısaca biraz Almanya'dan bahsedelim.

Güçlü Bir Alt Yapı: Almanya

Resmî adıyla Almanya Federal Cumhuriyeti, Avrupa'nın en güçlü ülkelerinden biridir. Gerek ekonomik şartlar açısından gerekse sosyal kaynaklar açısından, refah seviyesi oldukça yüksek olan ülkeler arasındadır. Bugün pek çok vatandaşımız Almanya'da çalışmakta ve yaşamaktadır. İki ülke arasında olan diplomatik süreçlerden dolayı Almanya vizesi başvuruları genelde olumlu ve hızlı sonuçlanmaktadır. Ancak son derece sıkı prosedürleri bulunan ülkenin elbette vize prosedürleri de oldukça titiz detaylar içermektedir.

Konum olarak ise Avrupa’nın ortasında bulunan Almanya Federal Cumhuriyeti, kuzeyde Danimarka, batıda Hollanda, Belçika, Lüksemburg ve Fransa, güneyde İsviçre ve Avusturya, doğuda da Çek Cumhuriyeti ve Polonya buna benzer dokuz ülke ile komşudur. Komşularının da güçlü ülkelerden olduğunu düşünecek olursak, ülkenin Avrupa kıtası içerisindeki diplomatik konumu son derece büyüktür.

En çok ziyaret edilen şehirleri arasında başkent Berlin, Köln, Frankfurt, Münih, Stuttgart, Hamburg bulunmaktadır. Bu şehirlerde pek çok Türk vatandaşımız yaşamaktadır. Almanya'ya gidecekseniz ve yaşayacaksanız, pek fazla zorluk çekeceğinizi pek düşünmüyoruz.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Vize çeşitleri farklılık gösterdiği için, başvuru sonuçları da çeşitlilik göstermektedir. Almanya aile birleşimi vizesi, başvurunuzdan en geç 1.5 ay içinde sonuçlanabilmektedir. Ancak burada kesin bir tarih vermemiz elbette mümkün değildir. İstenilen evraklara gelecek olursak diğer vize türleriyle karşılaştırıldığında başvuru yapanlardan çok daha fazla evrak istenmektedir. Ayrıca mülakat ve dil yeterliliği gibi konular da devreye girmektedir. Dolayısıyla öncelikli olarak dil eğitiminize de yönelmenizde fayda vardır. Hazırlanan evraklar Alman Konsolosluğu, Göç Bürosu ve Yabancılar Polisi tarafından incelenerek sonuca vardırılır. Nihai sonucu elbette ilgili Alman kurumları vermektedir.

Son derece titizlikle hazırlanması gereken bu evrakların profesyonel bir ekip ile birlikte hazırlanması Alman Konsolosluğu tarafından önerilmektedir. Sizin yerinize tüm bu süreci organize edebilecek profesyonel bir desteğin yardımı, sizi tüm vize süreci sancısından muaf tutacak ve vize başvurunuzun olumlu bir şekilde sonuçlanmasına yardımcı olacaktır. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, gereken profesyonel desteği alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.