BLOG

Almanya Aile Birleşimi Vizesi

A -A +
Almanya Aile Birleşimi Vizesi

Halk arasında “evlilik vizesi” olarak da bilinen aile birleşimi vizesi, Almanya’da evlilik yapanların başvurduğu bir vize türü olup uzun süreli vize kategorisinde değerlendirilir. Uzun süreli vize kategorisinde bulunduğu için turistik vizelere nazaran çok daha kapsamlı ve ayrıntılı süreçlere tabidir. Almanya aile vizesi başvuruları genellikle 3 ila 6 ay arasında tamamlanmaktadır.

Aile birleşimi vizesine kimler başvurabilir?

Almanya’da ikamet eden bir Almanya vatandaşıyla evlenen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlar, aile birleşimi vizesine başvuru hakkı kazanırlar.

Aile birleşimi süreci nasıl işliyor?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, Almanya aile birleşimi süreci kısa süreli vize türlerinden daha karmaşık bir süreçtir. Daha karmaşık olmasının nedeni, başvuru sahiplerine oturum izni verileceği için daha ayrıntılı incelemelere tabi tutulmaları, çeşitli mülakatlardan geçmeleri ve dil yeterliliklerini kanıtlama zorunluğu gibi gerekliliklerden kaynaklanır. Aile birleşimi vize başvurusu kapsamında talep edilen evraklar Almanya Konsolosluğu, Göç Bürosu ve Yabancılar Polisi tarafından incelenerek nihai karar yetkili Alman makamları tarafından verilmektedir.

Bu süreç kapsamında evrak takibi hayati önem taşır. Yanlış-eksik hazırlanan başvuru dosyalarının reddedilebileceğini, ailelerin bu konuda mağduriyet yaşayabileceğini hatırlatmak isteriz. Reddedilen başvurulara itiraz yolu açık olsa da bu durum size daha fazla zaman ve para kaybettirecek, üstelik reddedilen başvurularınız bir sonraki başvurunuz için olumsuz referans teşkil edecektir. Dolayısıyla bu sürecin doğru takip edilmesi çok önemlidir.

Almanya aile birleşimi vizesi için yapılan başvurularda bir diğer önemli nokta da mülakatta takınacağınız tavırdır. Alman yetkililerin sordukları sorulara vereceğiniz yanıtlar, hazırlıklı olmanız gereken noktalar, hitabet üslubunuz gibi konular son derece önemlidir. 

Yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı, profesyonel vize danışmanlığı almak en başta sizin yararınıza olacaktır. Bugüne kadar uzun süreli pek çok vize başvurusunu başarıyla sonuçlandıran Re-Vize profesyonel vize danışmanlarımız, sürecin her aşamasında yanınızda olarak ihtiyacınız olan tüm bilgileri sizinle paylaşacak, mülakatlar hakkında stratejik bilgiler verecek ve işlemlerinizin takibini yapacaktır. İzmir ve Ankara’da vize danışmanlığı hizmetleri vermeye tam yetkili, TÜRSAB A grubu acentesi olan firmamızı tercih ettiğinizde başvurularınızın güvende olacağını garanti ediyoruz. 

Almanya evlilik vizesi hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz, Ankara ve İzmir ofislerimizdeki profesyonel ve tecrübeli Re-Vize danışmanlarımızla irtibat kurabilir, dilerseniz randevu alarak yüz yüze görüşebilirsiniz. İsterseniz seyahatiniz için ihtiyaç duyabileceğiniz ucuz uçak bileti, zorunlu seyahat sigortası gibi konularda da danışmanlığımızdan faydalanabilirsiniz. 

 

 

 

 

 

 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.