BLOG

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Kolay Çıkar Mı?

A -A +
Almanya Aile Birleşimi Vizesi Kolay Çıkar Mı?

Almanya aile birleşimi vizesi, halk arasında “Almanya evlilik vizesi” olarak da bilinen uzun süreli vize alım sürecinin bir diğer adıdır. Alman vatandaşıyla Türkiye dışında evlilik yapan Türk vatandaşları tarafından başvurulan özel bir vize türüdür. Bu özelliği nedeniyle hem talep edilen evraklar hem de yapılan incelemeler açısından diğer vize türlerine göre çok daha kapsamlı ve uzun bir sürece tabi olmaktadır. Almanya aile birleşimi vizesi kolay çıkar mı? Başvurular hemen sonuçlanır mı?

Aile Birleşimi Vizesi Hakkında

Almanya aile birleşimi vizesi, Almanya’da yasal ikamet iznine sahip olan kişilerle veya Alman vatandaşlarıyla evlenen Türk vatandaşlarının Almanya’da oturma izni almak için başvurdukları vize türü olup uzun süreli Schengen vizesi (D tipi vize) kategorisinde değerlendirilmektedir. Tanıdığı ayrıcalıklardan dolayı, Almanya aile birleşimi vizesinin diğer kısa süreli (turistik vize, ticari vize vb.) vize türlerinden daha titiz değerlendirmelere tabi tutulduğunu söylemek mümkündür. Bu doğrultuda, aile birleşimi süreci için başvuru yapanlardan pek çok belge istenmekte ve çeşitli şartları yerine getirmeleri beklenmektedir; bu şartlardan biri dil yeterlilik şartıdır.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?

Vize çeşitleri farklılık gösterdiği için, başvuru sonuçları da çeşitlilik göstermektedir. Almanya aile birleşimi vizesi, başvurunuzdan en geç 1.5 ay içinde sonuçlanabilmektedir. Ancak burada kesin bir tarih vermemiz elbette mümkün değildir. İstenilen evraklara gelecek olursak diğer vize türleriyle karşılaştırıldığında başvuru yapanlardan çok daha fazla evrak istenmektedir. Ayrıca mülakat ve dil yeterliliği gibi konular da devreye girmektedir. Dolayısıyla öncelikli olarak dil eğitiminize de yönelmenizde fayda vardır. Hazırlanan evraklar Alman Konsolosluğu, Göç Bürosu ve Yabancılar Polisi tarafından incelenerek sonuca vardırılır. Nihai sonucu elbette ilgili Alman kurumları vermektedir.

Dil Yeterliliği Hakkında

Dil yeterliliği şartından muafiyet, çocuklara ve bakıma muhtaç kişilere de uygulanır. Örneğin, Türkiye’de olup bir Alman vatandaşıyla evliyseniz ve çocuğunuz Alman vatandaşıysa bu şarttan muaf olabilirsiniz. Bu muafiyetten 16 yaş altındaki çocuklar da yararlanabilir, ancak 16 yaşın üzerindeki kişiler sınavlarda başarılı olarak A1 seviyesinde Almanca bildiklerini belgelemek durumundadır. Bakıma muhtaç kişilerde ise yine bu durumun belgelenmesi gerekir. Bakım ihtiyacı nedeniyle Almanya aile birleşimi vizesine başvuranların ilgili belgeyi başvuru dosyalarına eklemeleri gerekmektedir.

Almanya aile birleşimi vizesine başvuruda bulunmak ve uzman vize danışmanlarımız ile görüşmek için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.