BLOG

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Nedir? Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

A -A +
Almanya Aile Birleşimi Vizesi Nedir? Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Avrupa'nın güçlü ülkelerinden Almanya; iş, eğitim ve turistik amaçlı ziyaret edilen önemli destinasyonlardan biridir. Avrupa Birliği ve Schengen Topluluğu’nun en büyük ülkelerinden biri olan Almanya, eğitim, aile birleşimi, çalışma gibi nedenlerden dolayı dünyanın her yerinden yoğun göç alan ülkelerden biridir. Aile birleşimi vizesi ise Almanya'ya gitmek için alınan önemli vize türlerinden biridir.

Aile birleşimi, halk arasında “evlilik vizesi” olarak da bilinen uzun süreli vize alım sürecinin adıdır. Genel anlamda yabancı bir ülkenin vatandaşıyla yurtdışında evlilik yapan Türk vatandaşlarının başvurabileceği özel bir vize türüdür. Bu yapısı nedeniyle turistik vize gibi diğer vize türlerinden çok daha ayrıntılı ve uzun bir sürece tabi olup başvuru süreci 3 ila 6 ay içinde tamamlanabilmektedir.

Aile Birleşimi Vizesi Hakkında Detaylı Bilgiler

Aile birleşimi,  diğer vize türlerinden çok daha karmaşık ve uzun bir sürece tabidir. Diğer vize türleriyle karşılaştırıldığında başvuru yapanlardan çok daha fazla evrak istenmekte, mülakat ve dil yeterliliği gibi konular devreye girmektedir. Bu evraklar Alman Konsolosluğu, Göç Bürosu ve Yabancılar Polisi tarafından incelenmekte, nihai kararı elbette ilgili Alman makamları vermektedir. Ancak bu noktada başvuru yapanların bilmesi gereken birkaç önemli hususu hatırlatmak gerekir.

Aile birleşimi başvurusunda evrak takibi hayati önem taşımaktadır. Yanlış veya eksik gönderilen evraklar başvurunun reddedilmesiyle sonuçlanabilir; çok fazla sayıda başvuruyla ilgilenen Alman makamları bu konuda çok katı bir tutum içine girebilmektedir. Bir kez reddedilen başvuruların tekrar kabul edilmesi zor olabileceği gibi bu durum sizi daha zor bir süreçle karşı karşıya bırakmaktadır, zira ikinci başvuru birinci başvurunun ret gerekçesine göre değerlendirildiğinden sonraki başvurunuz daha olumsuz bir hale gelmektedir. Ne yazık ki konsolosluklar reddedilen başvuruları diğer başvurularla aynı şekilde ele almamaktadır.

 Oturma İzni Hakkında

Almanya oturma izni başvuruları, Alman Konsolosluğu ve Alman Göç Bürosu yetkilileri tarafından değerlendirilmekte olup bu süreçte dil yeterliliği, mesleki yeterlilik gibi konular çok titiz incelemelere tabi tutulmaktadır. Bu nedenle, Almanya vize başvuruları değerlendirme süreci turistik Alman vizesine nazaran daha uzun sürmektedir. Almanya oturma izni başvuruları karmaşık bir sürece tabi olduğu için profesyonel danışmanlık hizmeti almak en başta sizin yararınıza olacaktır. Almanya oturma izni başvurunuzu tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamız aracılığıyla alabilirsiniz.

 İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilir ve Almanya aile birleşimi vizenizi olumlu bir şekilde sonuçlandırabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.