BLOG

Almanya Aile Birleşimi Vizesinde Dil Şartı

A -A +
Almanya Aile Birleşimi Vizesinde Dil Şartı

Almanya aile birleşimi vizesi, Almanya’da yasal ikamet iznine sahip olan kişilerle veya Alman vatandaşlarıyla evlenen Türk vatandaşlarının Almanya’da oturma izni almak için başvurdukları vize türü olup uzun süreli Schengen vizesi (D tipi vize) kategorisinde değerlendirilmektedir. Tanıdığı ayrıcalıklardan dolayı, Almanya aile birleşimi vizesinin diğer kısa süreli (turistik vize, ticari vize vb.) vize türlerinden daha titiz değerlendirmelere tabi tutulduğunu söylemek mümkündür. Bu doğrultuda, aile birleşimi süreci için başvuru yapanlardan pek çok belge istenmekte ve çeşitli şartları yerine getirmeleri beklenmektedir; bu şartlardan biri dil yeterlilik şartıdır. Biz de bu yazımızda Almanya aile birleşimi vizesinde dil şartı konusunu sizler için açıklamak istedik.

Almanya aile birleşimi sürecinde aranan dil yeterlilik seviyesi minimum A1 seviyesi olup Goethe ve ÖSD gibi sınavlarla belgelenmesi gerekmektedir. Bunun için adayların ilgili kurslara katılmaları beklenir. Sınav tekrarı açısından herhangi bir sınırlama yoktur, dolayısıyla adaylar bu sınavlara istedikleri kadar girebilirler. Ancak bu noktada dil yeterliliği açısından bazı adaylara tanınan muafiyetten bahsetmek önemli olacaktır: Sınavdan başarılı olmalarını engelleyen herhangi bir fiziksel engele (örn. katarakt) veya konuşma zorluğu gibi engellere sahip olanlar bu yeterlilikten muaf tutulabilmektedir. Aynı zamanda, ilgili kurslara katılmak suretiyle 80-100 saat kadar dil eğitimi alan, buna rağmen bahsettiğimiz dil yeterlilik sınavlarına 4-5 kez girmesine rağmen başarılı olamayanlar da A1 seviyesinde Almanca şartından muaf tutulabilmektedir.

Dil yeterliliği şartından muafiyet, çocuklara ve bakıma muhtaç kişilere de uygulanır. Örneğin, Türkiye’de olup bir Alman vatandaşıyla evliyseniz ve çocuğunuz Alman vatandaşıysa bu şarttan muaf olabilirsiniz. Bu muafiyetten 16 yaş altındaki çocuklar da yararlanabilir, ancak 16 yaşın üzerindeki kişiler sınavlarda başarılı olarak A1 seviyesinde Almanca bildiklerini belgelemek durumundadır. Bakıma muhtaç kişilerde ise yine bu durumun belgelenmesi gerekir. Bakım ihtiyacı nedeniyle Almanya aile birleşimi vizesine başvuranların ilgili belgeyi başvuru dosyalarına eklemeleri gerekmektedir.

Almanya aile birleşimi vizesi hakkında cevabını merak ettiğiniz tüm sorulara yanıt bulmak, bu süreçte ihtiyaç duyacağınız gelir yeterlilik oranları, ikamet metrekare yeterliliği gibi konularda hukuki danışmanlık almak ve aile birleşimi vize başvuru işlemlerinizi zaman kaybetmeden başlatmak için alanında uzman Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ekibimizle irtibata geçebilirsiniz. Almanya aile birleşimi vize başvuruları titiz değerlendirmelere tabi tutulduğu için bu konuda profesyonel danışmanlık almak en başta sizin yararınıza olacaktır. Tüm vize başvurularınızda tecrübeli ekibimize güvenebilirsiniz. Bize Ankara ve İzmir ofislerimizden ulaşabilirsiniz!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.