BLOG

Almanya Aile Ziyareti Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Almanya Aile Ziyareti Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya Aile Ziyareti Vizesi Nasıl Alınır?

Özellikle son elli yıldaki yoğun göç hareketleriyle kalabalık bir Türk nüfusunun yaşadığı Almanya, her yıl aile-akraba ziyaretinde bulunmak isteyenler tarafından sık seyahat edilen ülkelerden biridir. Avrupa Birliği ve Schengen Topluluğu üyesi olan Almanya, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uyguladığı için bu ülkeyi ziyaret edecek umuma mahsus (bordo) pasaport sahipleri, Almanya Schengen vizesi için başvuruda bulunmak zorundadır. Ancak yeşil, gri veya siyah pasaport sahipleri kısa süreli (180 gün içinde 90 günü aşmayan) seyahatlerinde Almanya vizesinden muaftır. Almanya akraba veya arkadaş ziyareti vizesi için yapacağınız başvurularda dikkat etmeniz gerek noktaları sizin için derledik.

Almanya aile ziyareti vizesi alırken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri, Almanya’da yasal olarak ikamet eden (oturma iznine sahip olan veya Alman vatandaşı) yakınınızın size göndereceği davetiyedir. Zira aile ziyaretleri davetiye ile gerçekleştirilen ziyaretler olup uygun formatta hazırlanıp onaylatılarak iletilmelidir. Aile ziyareti davetiyeleri, kişinin ikamet ettiği belediye tarafından onaylanmış olmalı ve bu davetiyenin aslı ibraz edilmelidir. Davetiyeniz Alman Konsolosluğu tarafından incelendikten sonra size iade edilecek olup seyahatiniz esnasında yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz. 

Almanya Schengen vize başvurusunda dikkat edeceğiniz ikinci önemli nokta da çalışma durumunuzu gösteren evrakları tam ve eksiksiz bir şekilde hazırlamak olacaktır. Örneğin öğrenciyseniz ve dolayısıyla aktif çalışma hayatında bulunmuyorsanız, Almanya seyahatinizde masraflarınızın kim tarafından ve ne şekilde karşılanacağını, teknik adıyla sponsorluk bilgilerinizi gösteren evrakları hazırlamanız gerekecektir. Sponsorunuz aile üyelerinizden biri olabilir. Eğer bir özel şirkette çalışıyorsanız, SGK işe giriş bildirgeniz, maaş bordronuz, banka hesap dökümünüz gibi belgeler başvuru dosyanıza eklenmelidir. Şirket sahibiyseniz de şirketinizin kuruluşu, ortaklık yapısı, vergi levhası gibi belgelere ihtiyaç duyacaksınız. Ayrıca pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalı, seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreyle geçerli olmalıdır. 

İlk kez Schengen başvurusunda bulunacaklar için önemli noktalardan biri de parmak izi verilerinin toplanmasıdır. Son uygulamaya göre, ilk kez Schengen vize başvurusunda bulunacakların bir defaya mahsus olmak üzere parmak izi vermeleri gerekmektedir. Bu işlem 5 yıl boyunca geçerli olacaktır.

Almanya aile ziyareti vizenizi tam yetkili firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla alabilirsiniz. Uzman danışmanlarımız, uzun süreli Schengen vizenizi sorunsuz almak için ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, tüm işlemleri sizin adınıza yürüterek hızla sonuçlandıracaktır. Almanya aile ziyareti vize işlemlerinizi hemen başlatmak için Ankara veya İzmir şubemizle iletişime geçebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.