BLOG

Almanya Akraba ve Arkadaş Ziyaret Vizesi Hakkında Detaylı Bilgiler

A -A +
Almanya Akraba ve Arkadaş Ziyaret Vizesi Hakkında Detaylı Bilgiler

Almanya ya da resmî adıyla Almanya Federal Cumhuriyeti, Orta Avrupa'da bulunan güçlü bir ülkedir. Başkenti Berlin olan ve yaklaşık 82 milyon nüfusu bulunan Almanya, bugün pek çok kişinin ziyaret etmeyi istediği ülkelerin başında gelmektedir. Ülke, Avrupa Birliği’nin en büyük nüfusuna sahip olan ülkesi olmanın yanında, Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra dünyada en fazla göç alan ülke konumundadır. Almanya'ya pek çok açıdan gitmem mümkündür. Bunlardan biri de Almanya akraba ve arkadaş ziyaret vizesi ile Almanya'ya gitmektir.

Almanya Turistik Akraba Ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Nedir?

Almanya’da bulunan bir akrabanız veya arkadaşınızı ziyaret etmek amacıyla ülkeye seyahat etmek istiyorsanız, akraba ve arkadaş ziyareti vize türüne başvuru yapmanız gerekecektir. Bu başvurunun en önemli noktalarından biri, Almanya’da ikamet eden yakınınızın göndereceği davetiyenin aslının elinize ulaşması ve bu davetiyeyi ilgili yere ibraz etmenizdir. Davetiye belediye tarafından onaylanmış olmalıdır. Daha sonrasında belgenin aslı kontrol edildikten sonra seyahatinizde yanınızda bulundurmanız için size iade edilecektir. Bundan sonra dikkat etmeniz gereken diğer konu ise çalışma durumunuza bağlı olarak eksiksiz hazırlayacağınız evrak ve belgelerdir. Seyahat amacınızı yanlış belirtmek veya eksik/hatalı evrak teslim etmek başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olabilmektedir.

Vizem Kaç Günde Çıkar?

Vizenin çıkış süresi, Almanya vizesini hangi amaçla alacağınıza göre değişmektedir. Schengen vizesi olarak da bilinen 180 günlük dönemde en fazla 90 gün için ikamet izni veren vizelerin başvuru süresinin sonuçlanması 10 günle 30 gün arasında sürmektedir. Bu durum Almanya arkadaş ve akraba ziyareti vizesini de kapsamaktadır. Zira Almanya, Schengen bölgesine ait bir ülke olduğundan dolayı, gitmeden önce Schengen vizesine başvuru yapmanız gerekecektir. Çünkü bu tip vizelerin amacı Avrupa ülkelerine turistik seyahatler, akademik toplantılar veya ailevi ziyaretlerdir. Bu durum daha kısa sürede de sonuçlanabilir ancak Almanya Konsolosluğu buna bir zaman sınırı getirmek adına hangi vizeye başvurmuş olursanız olun sonuçlanma süresine kanunen 30 gün demiştir. Ancak bu belgelerinizin durumuna göre değişebilir.

Almanya vize türleri hakkında daha detaylı bilgi almak ve Almanya'ya en kısa yoldan gidebilmek için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında kendini uzmanlaştırmış deneyimli ekibimiz ile yüz yüze görüşebilir ve vizenizi kısa sürede olumlu bir şekilde sonuçlandırabilirsiniz. Maddi ve manevi herhangi bir kayıp yaşamamak adına profesyonel ekibimizden yardım almanızı şiddetle önermekteyiz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.