BLOG

Almanya Akraba ve Arkadaş Ziyareti için Yapılması Gerekenler

A -A +
Almanya Akraba ve Arkadaş Ziyareti için Yapılması Gerekenler

Eğer Almanya'da ikamet eden bir akrabanız ya da arkadaşınız varsa ve bu bağlamda ülkeye giriş yapmak istiyorsanız, başvurmanız gereken vize türü Almanya akraba ve arkadaş ziyareti vizesidir. Vize için gerekli olan belli başlı bazı belgeler vardır. Bu başvurunun en önemli noktalarından biri, Almanya’da ikamet eden yakınınızın göndereceği davetiyenin aslının elinize ulaşması ve bu davetiyeyi ilgili yere ibraz etmenizdir. Davetiye belediye tarafından onaylanmış olmalıdır. Daha sonrasında belgenin aslı kontrol edildikten sonra seyahatinizde yanınızda bulundurmanız için size iade edilecektir. Bundan sonra dikkat etmeniz gereken diğer konu ise çalışma durumunuza bağlı olarak eksiksiz hazırlayacağınız evrak ve belgelerdir. Seyahat amacınızı yanlış belirtmek veya eksik/hatalı evrak teslim etmek başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olabilmektedir.

Almanya Turistik Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesine Dair Püf Noktalar

Almanya turistik akraba ve arkadaş ziyareti vizesi almak, eğer ki davetiyeniz varsa zor bir işlem değildir. Buna rağmen bu vizenin alım sürecini daha da kolay hale getiren durumlar mevcuttur. Şayet daha önce Almanya’ya gitmişseniz ve bir Alman vizesine sahipseniz vizeyi almanız çok daha kolay olacaktır. Bunun dışında Schengen vizesi gerektiren bir AB ülkesinde daha önceden bulunmuşsanız bu durum da vize alma sürecinizi gözle görülür ölçütte kısaltacak ve kolaylaştıracaktır. Şayet bunların ikisini de yapmışsanız, vizeyi gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Eğer ilk defa Almanya’ya gitmeniz için gerekli olan Schengen vizesi başvurusu yapıyorsanız parmak izi vermeniz prosedürler açısından zorunludur. Verdiğiniz bu parmak izi 5 yıl boyunca sistemde geçerli olacaktır. Bu randevu sırasında, şayet profesyonel bir vize yardımı alıyorsanız, vize danışmanı evraklarınızın eksiksiz hazırlığından emin olurken, saha ekibinden bir kişi de size eşlik edecektir. Bir defa parmak izi verdikten sonra gelecekteki vize başvurularınızı dolaysız bir şekilde  sonuçlandırabilir ve vizenizi kısa sürede alabilirsiniz.

Schengen vizesine dair merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını en doğru kaynaktan almak ve Almanya'ya sorunsuz bir şekilde gitmek için İzmir, Ankara ve İstanbul şubelerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.