BLOG

Almanya Çalışma Vizesi Almak İçin Ne Yapmak Gerekir?

A -A +
Almanya Çalışma Vizesi Almak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Güçlü ekonomisi ve siyasi yapısı ile Almanya Avrupa Birliği'nin kurucu üyelerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan ve dünyanın en önemli ekonomileri arasında yer alan Almanya, Türkiye’nin en büyük ticaret ortağıdır. 2016 rakamlarına göre ithalatta Çin’i geride bırakarak ilk sırayı almış, Türkiye’nin ihracat yaptığı ülkeler arasında da Çin’in ardından ikinci sırada yer bulmuştur. Türkiye ve Almanya arasındaki bu yakın ticari ilişkilerden dolayı, Almanya ve Türkiye arasında her yıl binlerce iş ziyareti gerçekleştirilmektedir. Almanya’da düzenlenen büyük ticari etkinlikler, fuar vb. organizasyonlar dikkate alındığında, iki ülke arasındaki ticari seyahatlerin büyük bir yoğunluk sergilediğini söyleyebiliriz. Peki Almanya çalışma vizesi nasıl alınır? Süreç nasıl işlemektedir?

 Almanya Çalışma İzni Ve Çalışma Vizesi

Çalışma iznini alabilmek için öncelikle, sizden istenen koşullar Almanya yetkililerinin belirledikleri kriterlere uygun olmalıdır. Örneğin o bölgede bulduğunuz iş için uygun bir Almanya veya Avrupa Birliği ya da Avrupa Ekonomik Alanı’na dahil ülkenin vatandaşı yoksa ancak öyle o işe girip çalışmanız mümkündür. Ancak üniversite eğitiminizi Almanya’da alan bir Türk vatandaşıysanız, mezuniyetinizin ardından 18 ay içerisinde niteliklerinize uygun bir iş bulduğunuz takdirde Almanya devleti size oturum ve çalışma izni vermektedir. Şunu da aklınızda bulundurmanızda yarar var ki eğer Almanya’da bulduğunuz iş 90 günü aşmıyorsa Schengen vizesi başvurusu da yapabiliyorsunuz.

 Almanya’dan ticari vize alabilmek için bazı evraklar hazırlamanız gerekir. Ticari vize kategorisinde diğer vize kategorilerinden daha farklı belgeler talep edilir. Örneğin, davet üzerine gidiyorsanız, sizi davet eden Alman firma tarafından hazırlanan davetiye antetli kağıda yazılmış, imzalı ve kaşeli olmalıdır. Bu davetiyeler e-posta ile de iletilebilir. Eğer işinizle ilgili bir fuara katılacaksanız, fuar biletlerinizi ibraz etmeniz başvurunuz değerlendirilirken size avantaj sağlayacaktır. Ayrıca, şirket sahibiyseniz, şirketinizin kuruluşu ve ortaklık yapısıyla ilgili belgeleri de başvuru dosyanıza eklemelisiniz.

 Almanya vizeleri hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz bize iletişim formundan da ulaşabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.