BLOG

Almanya Çalışma Vizesi Kolay Alınır Mı?

A -A +
Almanya Çalışma Vizesi Kolay Alınır Mı?

Çalışma vizesi; Almanya'da faaliyet gösteren bir firmada çalışabilmek ve orada oturma hakkı kazanabilmek için başvurulan uzun süreli bir vize türüdür. Almanya'da bulunan bir firma ile anlaşıp iş sözleşmesi yaptıktan sonra bu vizeye başvurabilirsiniz. Çalışma vizesi oturum izni sağladığından dolayı D tipi vize kategorisine girmektedir ve diğer vize türlerine göre oldukça karmaşık prosedürler içermektedir. Ayrıca başvurmadan önce bir çok ülkenin çalışma vizesi için katı kurallar uyguladığını, bu nedenle sürecin tüm ayrıntılarının tam ve eksiksiz yürütülmesi gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Almanya Çalışma Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Ülkelerin çalışma vizesi için istediği belge ve evraklar, kendi içlerindeki protokollerden dolayı değişkenlik gösterebilmektedir. Çalışma izni vizesi başvurusu yapmak için, eğer çalışacağınız süre 90 günü aşıyorsa, bir diğer adı ulusal vize olan uzun süreli D tipi vizeye başvurulması gerekmektedir. D tipi çalışma vizesi için gerekli olan belge ve evraklar arasında; başvuru formu, pasaport, iki adet biyometrik fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği, daha önce yapılmış evlilikler, boşanmalar, varsa çocuklara ait bilgiler, anne ve babaya ait bilgiler, başvuru sahibinin ikametgah belgesi, sağlık sigortası, mesleki gelişimi açıklayan özgeçmiş, diplomalar, kurs belgeleri, sertifikalar, iş sözleşmesi, çalışma biçimini belirleyen belge (tam ya da yarı zamanlı) yıllık brüt maaş belgesi, yurt dışından alınmış belgeler, ticaret sicil kaydı ve denklik belgesidir.

Almanya Çalışma Vizesi Hemen Çıkar Mı?

İş arama vizesinden ayrı bir kategoride yer alan çalışma izni vizesi, gideceğiniz ülkede mutlaka bir iş sözleşmesi imzalandıktan sonra başvurmanız gereken vizedir. İş arama vizesi ise, gideceğiniz ülkenin orada belli bir süre boyunca size iş arama hakkı sunduğu farklı bir vize türüdür. Bu ikisinin ayrı bir vize türü olduğunu bilmek son derece mühimdir. Ayrıca her ülkenin başvuru şartlarının farklı olduğunu dile getirmiştir. Bu konunun çok titiz bir şekilde ele alınması oldukça önemlidir. Vizelerin sonuçlanma süreleri hem vize türüne hem de ülkelerin kendi prosedürlerine göre değişkenlik göstermektedir. Her ülkenin çalışma izni detayları farklılık gösterdiğinden dolayı bu konuda net bir süre söylemek sakıncalı olacaktır. Ancak başvurular genellikle 45 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süreç bazen uzayabilmektedir.

Çalışma vizesine başvuruda bulunmak için uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz. Bize bu süreçte online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.