BLOG

Almanya Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Almanya Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

Avrupa Birliği’nin kurucu ülkelerinden biri olmasının yanı sıra kıtanın da en büyük ülkelerinden biri olan Almanya, merkezi konumu ve sağlam temellere dayalı, güçlü ekonomisiyle hem yurttaşlarımız hem de bölgemizde bulunan diğer ülke vatandaşları tarafından en çok seyahat edilen ülkelerden biridir. 

Almanya’da bir firmadan iş teklifi aldıysanız ve oturma izni alarak yeni bir hayat kurmak istiyorsanız çalışma vizesi için başvuru yapmanız gerekecektir. Peki bu başvuru süreci nasıl işlemektedir? Bu yazımızda bu konu hakkında kafanızda yer alan soru işaretlerini gidermek istiyoruz.

Almanya çalışma vizesine başvurabilmeniz için öncelikle bir şirket veya firmayla anlaşarak iş sözleşmesi yapmanız gerekmektedir. Bu vize başvuru sürecinde Almanya’nın katı kurallar uygulayan bir ülke olduğunu, sürecin tüm ayrıntılarının eksiksiz yönetilmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Öncelikle Almanya, iş sözleşmesi yaptığınız şirketin (işverenin) tüm evraklarını talep ederek geniş çaplı bir incelemeye tabi tutacaktır. Bu süreçte üzerinde durulması gereken çok önemli noktalar vardır. Bunlardan ilki, mesleğinizin niteliğidir. Almanya, çalışma vizesi talebinizin kabulü için Almanya’ya ve şahsınıza artı değer katabilecek durumda olmanızı bekleyecektir. Örneğin, Almanya’da bir şirket kurmak istiyorsanız, sadece ufak bir işletme açacağınızı belirterek Almanya’dan çalışma vizesi almanız pek de kolay olmayacaktır. Tasarlanmış başarılı projelerin sahipleri vize alma konusunda bir adım öndedir.

Bir diğer önemli konu ise, Türkiye’de icra ettiğiniz ve Almanya’da icra edeceğiniz meslekler denk veya en azından birbirine yakın olmalıdır. Örneğin, burada terzilik yapıyorsanız Almanya’da da terzilik icra etmeniz beklenir. Konu sadece bununla da sınırlı değildir. Almanya, icra ettiğiniz mesleği bilfiil icra ettiğinizi kanıtlamanızı da isteyecektir. Bu konu hakkında size yardımcı olması için bulunduğunuz meslek odasından alacağınız belgeleri Almanya’ya sunabilirsiniz. 

Başvurunuzdaki önemli konulardan biri de dil yeterlilik konusudur. Konsolosluk ile yapacağınız mülakatta Almanca seviyeniz yeterli görülürse sınav belgesi istenmeyebilir. Fakat Almanca seviyeniz yeterli düzeyde değilse, ilgili sınavlarla Almanca seviyenizi kanıtlamanız gerekecektir.

Vize başvurunuzun başlangıcıyla beraber, konsolosluk önce evrak teslimi için size randevu verecek, bu kapsamda Almanya’daki işvereninizin tüm resmi belgelerini talep ederek çalışacağınız şirketin veya firmanın aktif olup olmadığını belirlemek için incelemeye tabi tutacaktır. Bu işlemlerin ardından konsolosluk dosyanızı Almanya’ya gönderecek, dosyanız Yabancılar Dairesi tarafından değerlendirilecek, olumluysa onay vizesi çıkarak adresinize gönderilecektir.

Belirttiğimiz nedenlerden dolayı çalışma vizesi başvuru sürecinizde profesyonel yardım almak, hem işlerinizin hızlı ve sorunsuz bir şekilde halledilmesi adına hem de ret alarak vakit ve nakit kaybı yaşamamanız açısından çok önemlidir. Re-Vize ekibi olarak, başvuru ve mülakat sürecinizi yönetirken tüm mevzuat değişiklikleri hakkında sizi önceden bilgilendirecek, son dakika sürprizlerinden etkilenmemenizi sağlayacağız. Başvuru sürecinizi geciktirmeden başlatmak ve hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.