BLOG

Almanya Dil Okulu Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Almanya Dil Okulu Vizesi Nasıl Alınır?

Resmi adıyla Almanya Federal Cumhuriyeti, Avrupa’nın en popüler ve ekonomik olarak en güçlü ülkelerinden biridir. Amerika’dan sonra en çok göç alan ülke olan Almanya, ekonomisinin önemli bir kısmını da turizmden sağlamakta olup eğitim turizmi ile özellikle dikkat çekmektedir.

Almanya oldukça köklü ve başarılı bir eğitime sahiptir. Bu konuda dünyaya örnek teşkil eden ülkede çok sayıda köklü ve dünya genelinde başarılara ve ilklere imza atmış eğitim kurumları bulunmakta, bu kurumlardan yetişmiş pek çok ünlü filozof, mühendis, bilim insanı ve sanatçı geçmişten günümüze insanlığa katkı sunmaktadır. 

Almanya’nın üniversiteleri ve yüksek öğrenim kurumlarının yanı sıra dil okulları da çok başarılıdır. Son derece kaliteli eğitim kurumlarında dünyanın en çok konuşulan dillerinden Almanca başta olmak üzere İngilizce, Hollandaca gibi dillerde de eğitim alabilmektesiniz. Almanya’da dil okulunda eğitim almak için vize almanız gereklidir. 

Almanya vizesini kısa veya uzun süreli olarak alabilmektesiniz. Eğer 90 günden kısa süreli bir dil kursuna yazılacaksanız o zaman kısa süreli vizeye başvurabilirsiniz. Yeşil, Siyah ve Gri pasaport sahiplerinin 90 güne kadar konaklamalı ziyaretlerinde vizeden muaf tutulduğunu belirtelim. Ancak daha uzun sürecek olan dil kurslarınız için uzun süreli Almanya vizesine Bordo pasaport sahipleri gibi başvurmanız gerekecektir.

Almanya’da 90 günden uzun süreli bir dil okulu eğitimi almak için başvuracağınız uzun süreli Almanya Schengen vizesi için gerekli olan evraklar yaşınıza, mesleğinize göre değişiklik gösterebilir ve konsolosluklar gerekli gördükleri takdirde sizden ek evrak talep edebilirler. Ancak belli başlı standart evraklardan söz edebiliriz. Örneğin eğer ilk kez başvuruda bulunuyorsanız ve 12 yaşından büyükseniz tüm kategoriler için parmak izi vermeniz gerekmektedir. Eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmuş 2 adet başvuru formu ve 1 adet beyanname, eğer 18 yaşından küçükseniz hem sizin hem de anne ve babanızın imzalayacağı muvafakatname talep edilir. En az 1 yıl geçerlilik süresi olan pasaportunuz on yıldan eski ve yıpranmış olmamalı ve en az 2 adet boş sayfası bulunmalıdır. 

Pasaportunuzdaki eski işlemlerin fotokopisini de belirtmeniz ve varsa eski pasaportunuzu da başvuru dosyasında bulundurmalısınız. Güncel yani son 6 ay içerisinde çekilmiş uygun ölçülerde 3 adet biyometrik fotoğraf, eğitim alacağınız kuruluştan alacağınız kabul mektubu, kurs ücretinin ödendiğine dair makbuz, konaklama bilgileriniz, öğrenciyseniz öğrenci belgeniz, gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonunuz gibi evraklar başvurunuzda bulunmalıdır. 

Sorunsuz Almanya öğrenci vizesi almak için bizimle iletişime geçerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Ankara, İzmir ve İstanbul’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışmanlarımızla yüz yüze görüşerek Re-Vize’nin profesyonelliği ile rahat bir nefes alabilirsiniz. En kısa sürede Almanya vizesi almak için tek yapmanız gereken bize telefon veya canlı destek hattı üzerinden ulaşarak bilgi ve randevu almak. 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.