BLOG

Almanya Eğitim Vizesi Nedir?

A -A +
Almanya Eğitim Vizesi Nedir?

Dünyanın en saygın ve en köklü üniversitelerine ve dil okullarına sahip olan Almanya; yurt dışında eğitim almak isteyenlerin ilk tercihleri arasındadır. Ülkenin eğitim ve refah seviyesi, kariyerini emin adımlarla yürümek isteyen pek çok kişi için biçilmez bir kaftandır diyebiliriz. Avrupa'nın en önemli ülkesi Almanya'da eğitim nasıl alınır? Almanya eğitim vizesi nedir? Bu yazımızda sizin için bu soruların cevaplarını bir araya getirdik.

Almanya Eğitim Vizesi İle Kariyerinizi Sağlamlaştırın

Diyelim ki Almanya'da bir üniversite kazandınız. Öncelikle bunun için sizi tebrik ederiz. Ya da ülkeye dil eğitimi almaya gitmek istiyorsunuz. Kariyeriniz ve geleceğiniz için harika bir plan! Bu tip nedenlerle Almanya’ya gidebilmek için uzun süreli eğitim vizesi denen bir vize türüne başvurmanız gerekecektir. Almanya’da eğitim hayatınızı hangi kapsamda sürdüreceğinize bağlı olarak dört başvuru kategorisi bulunmaktadır. Bunlar Erasmus+, dil kursu, burslu üniversite ve burssuz üniversite kategorileridir. Başvuru evraklarınıza bağlı olarak sizden masraflarınızı karşılayabileceğinize dair bir taahhütname istenebilir. Ayrıca eğitim vizesine başvuruda bulunacağınız için sizden istenen evraklar da değişkenlik gösterecektir. Evraklarınızın eksiksiz ve tam bir şekilde hazırlanması için profesyonel bir yardım almanız bugün artık konsolosluklar tarafından dahi onaylanmaktadrır.

Almanya'da Üniversite Eğitimi

Almanya'da bir çok başarılı üniversitede eğitim alabilirsiniz. Bunlardan ilki Berlin Teknik Üniversitesi'dir. Berlin Teknik Üniversitesi Almanya’nın Berlin kentinde bulunan bir araştırma üniversitesidir. 1879'da kurulan üniversite Avrupa'nın en prestijli eğitim kurumları arasındadır. Üniversite mühendislik alanları; Makine Mühendisliği, Ekonomi, Yönetim ve özellikle Bilgisayar Mühendisliği alanlarında yüksek sıralamalarda yer almasıyla bilinmektedir. Üniversite mezunları ve profesör listesinde ABD Ulusal Akademileri üyeleri, iki Ulusal Bilim Madalyası ödüllü bilim insanı ve on Nobel Ödülü sahibi yer almaktadır

Almanya'da Dil Eğitimi

Almanca'nın ev sahibi ülkesi Almanya'da yabancı dilinizi geliştirebileceğiniz pek çok saygın kurum vardır. Berlin’in gözde lokasyonlarından Oranienburger Strasse’de yer alan DID Berlin Dil Okulu, 1991 yılından bu yana hizmet veren bir dil okuludur. Brandenburg Kapısı’na sadece 15 dakika mesafede bulunan DID, hem merkezi konumu hem de sunduğu kaliteli dil eğitim seçenekleri itibariyle Almanca öğrenmek veya mevcut dil becerilerini geliştirmek isteyenler için iyi bir tercihtir. Yakınında bulunan Hackescher Market ve Friedrichstrasse arasındaki 1 kilometrelik kısımda pek çok alışveriş merkezi, galeri, kafe ve restoran bulunmaktadır.

Almanca'yı yerinde öğrenmek, üniversite hayatınızı keyifli bir şekilde yaşamak ve eğitim vizesine başvuruda bulunmak için uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz. Bize online iletişim formundan yazabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.