BLOG

Almanya Eğitim Vizesi Nereden Alınır?

A -A +
Almanya Eğitim Vizesi Nereden Alınır?

Avrupa'nın güçlü ülkelerinden biri olan Almanya, bünyesinde barındırdığı bir çok avantajdan dolayı her kesimin sıklıkla ziyaret ettiği ülkelerin başında gelmektedir. Ekonomik ve siyasal gücünün yanı sıra, köklü üniversiteleri ve kaliteli dil okulları ile de göz dolduran ülke, eğitim alanında yaptığı reformlar ile bilinmektedir. Almanya'ya herhangi bir eğitim amacı ile gidecek kişilerin Almanya eğitim vizesine başvuruda bulunması gerekmektedir. Ülke, Schengen ülkelerinden biri olduğu için de vizenin Schengen kategorisinde olması oldukça önemlidir.

Almanya Eğitim Vizesi Nedir?

Eğer Almanya'ya eğitim amaçlı gitmeyi düşünüyorsanız, eğitim vizesine başvurmanız gerekmektedir. Almanya’da eğitim hayatınızı hangi kapsamda sürdüreceğinize bağlı olarak dört başvuru kategorisi bulunmaktadır. Bunlar Erasmus+, Dil Kursu, Burslu Üniversite ve Burssuz Üniversite kategorileridir. Başvuru evraklarınıza bağlı olarak sizden Bloke Hesap veya masraflarınızı karşılayabileceğinize dair bir taahhütname istenebilir. Bloke Hesap, eğitiminizin ilk 10-12 ayı boyunca AB tarafından belirlenen yaşam standartlarını karşılayacak kadar meblağın (alt sınır) bakiye olarak bulundurulduğu bir hesap türü olup Deutsche Bank veya İş Bankası üzerinden açılabilmektedir. Ancak bunu veya ilgili taahhütnameyi talep edip etmemek konsolosluğun inisiyatifindedir, genellikle üniversite eğitiminde yaşa bağlı olarak talep edilebilmektedir.

Eğitim Vizesine Nereden Başvuru Yapılır?

Başvurular iki şekilde yapılır. Birincisi doğrudan konsolosluklara yapılır, ikincisi ise yetkilendirilmiş vize acente fırmaları aracılığı ile yapılmaktadır.  Biz Re-Vize ekibi olarak, başvuru ve mülakat sürecinize odaklanırken tüm mevzuat değişikliklerinden sizi önceden haberdar edecek ve son dakika sürprizlerinden etkilenmemenizi sağlayacağız. Ayrıca başvuru yapacağınız eğitim kategorisine göre motivasyon mektubunuzu eksiksiz şekilde ve açık, doğru bir üslupla hazırlayarak bu önemli aşamayı başarıyla tamamlamanız için var gücümüzle çalışacağız. Başvuru sürecinizi geciktirmeden planlamak için bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz.

Peki Hangi Dil Okuluna Başvuruda Bulunmalıyım?

Almanya'da bir çok kaliteli dil okulu mevcuttur. Bunlardan ilki DID Alman Enstitüsü'dür. İsmini şirket felsefesinden yola çıkarak oluşturan Did'in açılımı Deutsch in Deustchland'dır. Almanya’da Almanca anlamına gelir ve kurulduğu yıl olan 1970’ten bu yana sloganı aynı zamanda adıdır. Başvuruda bulunabileceğiniz bir diğer dil okulu ise Carl Duisberg Centren'dir. Carl Duisberg Centren, uluslararası eğitim ve yeterlilikler alanında Almanya'da ve Avrupa'da lider bir hizmet kuruluşudur. Yaşam boyu öğrenmeyi yüksek kaliteli dil kursları, kültürlerarası eğitim, yurt dışındaki değerli deneyimler ve sektöre özgü profesyonel eğitim yoluyla teşvik ediyor.

Almanya dil okulu vizesine başvuruda bulunmak ve dil okullarından birine kayıt olmak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.