BLOG

Almanya Emekli Turist Vizesi Alabilir Miyim?

A -A +
Almanya Emekli Turist Vizesi Alabilir Miyim?

Almanya Türk vatandaşlarına vize uyguladığı için Almanya’ya turistik amaçlı seyahat etmek isteyen emekliler, Almanya emekli turist vizesi almak durumundadır. Başlıktaki sorumuzun cevabına gelecek olursak eğer, evet bu vize türünü rahatlıkla alabilirsiniz.

Avrupa'nın en köklü tarihine sahip ülkelerinden biri olan Almanya, gerek ihtişamlı tarihi gerek mimarisi ile pek çok kişinin gidip görmek istediği ülkeler arasında yer alır. Berlin, Bonn, Hamburg ve Hannover gibi eyaletlere ev sahipliği yapan ülke, AB'nin de kurucu ülkelerinden biridir. Ülkenin bu konumu, diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha gözde bir ülke olmasına neden olmaktadır.

Avrupa'nın kültür, sanat, endüstri ve mimari merkezlerinden biri olan Almanya'ya gitmek isteyen emekli Türk vatandaşları, bu vize sürecine baş vurmak durumundadırlar.

Turistik Emekli Vizesi Başvurusu Zor Bir Süreç Mi?

Turistik amaçlı ya da eş dost ziyareti için gidilen bir Almanya seyahati size bir kaç avantajı beraberinde sunmaktadır. Almanya Schengen bölgesine ait bir ülke olduğu için, bu ülkeye alınacak herhangi bir vize, size Schengen ülkelerinin kapısını aralayacaktır. Almanya'ya alınacak bir emekli turistik vizesi başvurusu ise zor bir süreç değildir ancak elbette dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır.

Öncelikle sizden istenen belgeleri eksiksiz ve doğru bir şekilde konsolosluğa sunmanız en önemli detaydır.  Evraklarınızı eksiksiz sunmanız vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması ve uzun süreli vize alabilmeniz açısından çok önemlidir. tercih edeceğiniz vize türü ile ilgili belgelerinizi doğru şekilde sunmadığınız takdirde bu vize türünden red cevabı almanız olasıdır.

Almanya Turistik Emekli Vizesini Kolaylaştıran Faktörler Nelerdir?

Her vize türünde olduğu gibi, bu vize türünde de başvuru sürecinizi daha rahat geçirmenizi sağlayan bazı detaylar bulunmaktadır. Öncelikle eğer daha önce bir Almanya vizesine sahipseniz, vizeniz çok kolay ve rahat bir şekilde çıkacaktır. Ya da eğer başka bir ülke için aldığınız bir Schengen vizesi de sizi bir adım öteye taşıyabilecek bir durumdur. Ayrıca Almanya'da bulunan bir akraba veya tanıdık, size davetiye gönderebilir ve konsolosluk bu durumu onaylayabilir. Tüm bu saydıklarımız, vize alım sürecinizde sizi olumlu etkileyecek faktörlerdir.

Tüm bunların yanı sıra, artık bütün konsolosluklar profesyonel bir yardımın önemini şiddetle vurgulamaktadırlar. Çünkü vize süreci bazen stresli olabilmektedir. Stresli bir durumda unutacağınız  ince bir detay, vize alım sürecinizi olumsuz etkileyecektir. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek Almanya'ya emekli ve turist olarak çok daha kolay bir şekilde gidebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.