BLOG

Almanya Göç Yasası İle Almanya'da AB Vatandaşı Harici Kişiler İçin İş Arama Süreci Başlıyor

A -A +
Almanya Göç Yasası İle Almanya'da AB Vatandaşı Harici Kişiler İçin İş Arama Süreci Başlıyor

Avrupa'nın en sosyal devletlerinden biri olan Almanya, Türkiye Cumhuriyeti ile yakın ilişkilerinden dolayı ülkemiz tarafından sıklıkla ziyaret edilen ve yaşamak için başvuruda bulunan ülkelerin başında gelmektedir. Bugünlerde ise Türk vatandaşlarını oldukça ilgilendiren konuların başında Almanya'da iş bulma ve çalışma imkanı sağlayan Almanya Göç Yasası konusu gelmektedir. Ülke bu yasa ile birlikte Avrupa Birliği dışındaki kişilere kapılarını açmakta ve onlara Almanya'da 6 ay boyunca iş arama imkanı sunmaktadır. 1 Mart 2020’de yürürlüğe giren ve 31 Aralık 2021’de yürürlükten kalkacak olan yasa ile ilgili detayları bu yazımızda sizler için derledik.

Almanya Göç Yasası: Detayları Ve Süreci

Almanya'nın istihdam piyasasını AB dışındaki ülkelerden gelecek kişilere açan yeni bir yasa tasarısı geçtiğimiz günlerde yürürlüğe girdi. Bu yasa ile birlikte nitelikli iş gücünü artırmayı hedefleyen Almanya, başvuruda bulunan kişilere ülkede 6 ay boyunca iş arama imkanı sunmaktadır. Eğer bir üniversite mezunuysanız, mesleki bir yeterliliğiniz varsa üstüne bir de Almanca biliyorsanız, kabul edilmeme gibi bir durum neredeyse imkansıza yakındır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, diplomanızın ya da mesleki yeterlilik belgelerinizin Almanya tarafından tanınıyor oluşudur. Yani bir diğer tabiri ile diplomalarınız ve belgeleriniz için denklik almanız gerekmektedir. Yetkili kurumlar bu denkliği sizin adınıza onaylayıp, denklik başvurularını kabul etmekte ve belgelerinizin Alman mesleki niteliklere denk olduğunu incelemektedir. Dolayısıyla hem Almanya’da denkliği tanınmış üniversite mezunları hem de denkliği tanınmış nitelikli meslek okulu mezunları Almanya Göç Yasası ile birlikte Almanya'da iş arayabilirler.

Diyelim ki tüm bu saydıklarımızı yerine getirdiniz. Peki Almanca dil seviyeniz ne olmalı? Almanya Hükümeti, bu konuda kesin bir ön koşul sunmamaktadır. Zira her meslekten istenilen dil yetkinliği farklı olabilmektedir. Örneğin; bir mimarın kullanacağı dil seviyesi ile, bir terzinin kullanacağı Almanca seviyesi farklılık gösterebilir. Ayrıca ülkede iş arayışında bulunduğunuz süre boyunca kendinizi geçindiriyor olmanız gerekmektedir. Yani bu süreçte iş arıyor olmanız, Almanya tarafından herhangi bir maddi yardım alacağınız anlamına gelmemektedir.

Süreç ile ilgili uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilir ve daha detaylı bilgiler alabilirsiniz. Ayrıca Almanya vizesi başvurusunda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. Ya da online iletişim formundan bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.