BLOG

Almanya Kapılarını Nitelikli İş Gücü İçin Yeniden Açıyor: Almanya Göç Yasası

A -A +
Almanya Kapılarını Nitelikli İş Gücü İçin Yeniden Açıyor: Almanya Göç Yasası

Resmi adı ile Almanya Federal Cumhuriyeti, Avrupa'nın en güçlü ülkelerinden biridir. Ülke, Türkiye Cumhuriyeti ile uzun yıllardır yakın siyasi ve sosyal ilişkiler içerisinde olan saygın bir ülkedir. Dolayısıyla ülkemizden bir çok kişi gerek eğitim amaçlı gerek çalışma ve yaşama amaçlı Almanya'ya gidebilmek için uzun süreli vize başvurusunda bulunmuştur. Ülkeye bir çok açıdan gitmek mümkündür. Vize tipleri seyahat amacına ve mali duruma göre değişkenlik göstermektedir. Almanya'yı ziyaret edecek kişiler, kendilerine uygun kategoriyi belirleyerek ülkeyi ziyaret edebilirler. Bugünlerde ise Almanya'ya gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ilgilendiren başka bir konu gündeme gelmiştir: Almanya Göç Yasası.

Almanya Göç Yasası Nedir?

Almanya’nın nitelikli iş gücünü destekleyen Almanya Göç Yasası hakkında Köln Ticaret ve Sanayi Odası’nda geçtiğimiz günlerde bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bu yasaya göre ülke, Avrupa Birliği dışındaki kişilere kapılarını açmış oldu. Avrupa Birliği dışından nitelikli iş gücünün Almanya’ya gelişini kolaylaştırmayı amaçlayan “Nitelikli İş Gücü Göç Yasası” 1 Mart 2020’de yürürlüğe girdi ve 31 Aralık 2021’e kadar devam edecektir. Bu yasa ile birlikte Avrupa Birliği dışındaki kişiler, belirlenen kriterleri yerine getirdiği sürece ülkeye çalışmak için gidebilir ve bu sayede yüksek standartlı bir geleceğin adımını atabilirler. Bu yasa ile birlikte Almanca bilen, mesleki bir yeterliliği olan ve üniversite mezunu kişiler Almanya'da çalışmak için başvuruda bulunabilirler. Eğer başvuru kabul edilirse Almanya, bu kişilere 6 ay boyunca Almanya'da iş arama imkanı sunmaktadır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var: Bu iş arama sürecini siz kendiniz gerçekleştirmelisiniz. Ve ülkenin sizden istediği bir diğer şey ise bu iş arama sürecinde geçiminizi bir şekilde sağlıyor oluşunuzdur. Yani küçük bir birikimle gitmeniz oldukça avantajlı olacaktır diyebiliriz.

Eğer kabul edilirseniz, ülkeye gidebilmek için Almanya çalışma vizesi başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Ancak yasa, çalışma izninizin de çıkmasına yardımcı olmaktadır. Burada dikkat etmeniz gereken nokta ise sizden istenen evrakların doğru bir şekilde hazırlanmasıdır. Oldukça titiz detayları bünyesinde barındıran Almanya vizenizi en doğru şekilde alabilmek için profesyonel bir yardım almanız tüm konsolosluklar tarafından dahi önerilmektedir. Hem Almanya Göç Yasası hakkında daha detaylı bilgi almak hem de süreçle ilgili detayları öğrenmek için uzman vize danışmanlarımız ile İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizde görüşebilir veya bize online iletişim formundan ulaşabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.