BLOG

Almanya'nın Mutlaka Görmeniz Gereken Müzeleri

A -A +
Almanya'nın Mutlaka Görmeniz Gereken Müzeleri

Çağdaş dünya kültürünü en iyi temsil eden ülkelerden biridir Almanya. Bu kültürün inşası sürecinde Almanya tarihi pek çok karmaşık olaylar silsilesinden geçmiş ve yüzyıllar boyunca bu yaşananların birikimi bu ülkede kalmıştır. Yakın Çağlar tarihine meraklı olan kişiler için Almanya’ya gitmek çok büyük bir hayal. Zira ülkenin müzeleri her yıl dünyanın birçok farklı yerinden yüzbinlerce ziyaretçi ağırlıyor. Almanya'yı ziyaret etmek isteyen kişiler, kendilerine uygun vize türünü seçerek ülkeyi ziyaret ediyor ve bu benzersiz ülkenin keyfini çıkarıyor.

Schengen İmtiyazları

Almanya bir Schengen üyesi olduğundan dolayı Almanya vizesi, Schengen imtiyazlarını da temsil eder. Bunun anlamı aldığınız Almanya vizesi ile Schengen Anlaşması sınırları dahilinde olan diğer 25 ülkeyi de gezebiliyorsunuz. Elbette belirtmek gerekir ki Almanya vize işlemleri de pek çok diğer ülke gibi oldukça  stresli olabilecek bir süreç. Belgelerinizi eksiksiz olarak teslim etmek ve tüm prosedürleri sorunsuz bir biçimde tamamlayabilmek için profesyonel vize danışmanlığı hizmetinden yararlanabilirsiniz. 

Bu metinde çağdaş insan kültürünün beşiği olan Almanya’daki görmeniz gereken müzelerin birkaçından bahsedeceğiz sizlere…

1) Almanya Ulusal Müzesi (Germanisches Nationalmuseum)

Burası Almanya’nın en büyük kültür ve sanat müzesidir. Nürnberg kentinde yer almaktadır. Binlerce yılı aşan eserlerin, objelerin, araçların sergilendiği bir yer burası; koleksiyonu dahilinde bilindik sanat eserleriyle birlikte antik dönemlerden kalma aygıtlar, el işi nesneler, silahlar, zırhlar vs. de bulunmaktadır. Almanya tarihi açısından önemli eserleri sergilemesi bakımından bu konuya ilgi duyanlar için ilk gidilecek adreslerden birisidir. 

2) Mercedes-Benz Müzesi

Araba meraklısı olmayanların bile ilgiyle gezeceği bu müzede 160 araç ve 1500 sergi nesnesiyle karşılaşacak ve her şeyi muhtemelen görmek isteyeceksiniz. Dileyenler için rehberli turlar da sağlanabiliyor. Ayrıca öğle vakti etkinlikleri de yapılıyor ve müzenin çok sevilen güzel bir kafesi de var. Stuttgart’ta yer almaktadır.

3) Deutsches Museum

Almanya’nın en önemli kentlerinden biri olan Münih’te yer alan bu müze dinozorlar ve tablolarla ilgilenmez. Burası bir bilim, teknoloji ve astronomi müzesidir. Çocukların ve meraklıların ilgisini çekebilecek deneysel atölye faaliyetleri yapılmaktadır. 25.000 metrekarelik alanı da 5 farklı başlık altında (doğal bilimler, enerji, iletişim, insanlık, taşımacılık) ayrıştırılmış ve ziyaretçilerin beğenisine sunulmuştur.

4) Neandertal Müzesi

Düsseldorf’un biraz dışındaki Neander vadisinde yer alıyor bu müze. 1856 yılında ilk Neandertal insanının keşfedildiği yer burasıdır. Müzenin içindeki sergide insanların evrim süreci aşamalı olarak sergilenmektedir. Müzenin etrafında yer alan parkta bir arkeoloji parkı bulunuyor. 

5) DDR (Deutsches Demokratisches Republic) Museum

Berlin’in doğu taraflarında kalan bu müze bir hayli ilginç. Ziyaretçilerine 20. yüzyılda Sovyetler Birliği sınırları içerisinde kalan Almanya’daki yaşamdan kalan objeler, yadigarlar, canlandırmalar sergiliyor. Müzenin kuruluş amacı eski Demokratik Almanya Cumhuriyeti’nde neler yaşandığını ilgililere eğlenceli bir yöntemle gösterebilmek.

Almanya’ya En Kolay Nasıl Gidilir?

Vize sürecinde eksik kalan en ufak belge, yapılacak en ufak bir hata olumsuz bir vize başvurusuyla sonuçlanabilmektedir. Olumsuz başvurular, sonraki vize başvurularınızı da kötü etkilemektedir.  Almanya vize işlemleriniz için Re-Vize Danışmanlık’a ulaşabilir ve profesyonel vize danışmanlık hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.
Bunu sitemizdeki online randevu formunu doldurarak yapabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.