BLOG

Almanya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Almanya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya’dan öğrenci vizesi alabilmek için öncelikle Almanya’daki bir üniversiteye kabul edilmiş olmalısınız. Almanya’da üniversite eğitimi haricinde alternatif eğitim seçenekleri de bulunmaktadır. Örneğin, ülkenizde eğitim gördüğünüz üniversitenizin değişim programına (Erasmus) katılarak, Almanya’ya daha kısa için gidebilirsiniz. Ayrıca yabancı dil öğrenmek veya dil becerinizi geliştirmek istiyorsanız, dil kursu için de başvuru yapabilirsiniz.

Almanya öğrenci vizesi uzun süreli bir vize türü olup ayrıntılı prosedürlere tabidir. Bu nedenle başvuru yaparken evrakların hazırlanmasına ve başvuru sürecinin doğru şekilde yürütülmesine dikkat edilmelidir. Almanya öğrenci vizesi kapsamında burslu ve burssuz üniversite eğitimi, dil kursları ve Erasmus kategorisi bulunmaktadır. Yukarıda belirttiğimiz gibi, Almanya öğrenci vizesi başvurusu yapmak için öncelikle eğitim almak istediğiniz üniversiteye kabul edilmeniz gerekecektir. Üniversite eğitimlerinde, yaşınıza bağlı olarak, eğitim süreniz boyunca yapacağınız masraflara karşılık gelen meblağı Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak karşılayabileceğiniz şekilde banka hesabınızda bloke etmeniz veya taahhütname vermeniz konsolosluk tarafından talep edilebilir. Eğer üniversite eğitimi için değil de dil kursu için Almanya’ya gitmek istiyorsanız, kayıt yaptırmak istediğiniz dil kursunun ders saati önemlidir. Buna dikkat ederek başvuru yapmanız en doğrusu olacaktır. Ayrıca dil kursuna hangi seviyede başlayacaksanız bir altındaki seviyede başarılı olduğunuzu gösteren sertifikayı sunmanız gerekmektedir.  Sunulan evrakların içinde en hayati önem taşıyan belgelerden biri de motivasyon mektubudur. Motivasyon mektubu, Alman Konsolosluğu’nun çok önem verdiği bir evraktır. Bu mektupta alacağınız eğitim süresi boyunca bu eğitimin size neler katacağı, ülkenize döndüğünüzde eğitiminizin size ne katkı sağlayacağı ve neler yapacağınızı ayrıntılı şekilde anlatmanız gerekmektedir. Almanya öğrenci vizesi için gereken temel taşlar bu şekildedir.

Almanya öğrenci vize başvurusu tıpkı aile birleşimi ve çalışma vizesi gibi ayrıntılı bir süreçtir. Eksik evraklar nedeniyle olumsuz sonuçlanabilmekte, bu durum sonraki başvurularınızı da etkileyebilmektedir. Başvurunuzu eksiksiz bir şekilde yapmanız olumlu sonuçlanmasında etkilidir. Başvuru sürecini gerektiği gibi tamamlamak istiyorsanız, müşteri temsilcilerimizle dilediğiniz zaman iletişime geçerek ayrıntılı bilgi alabilir, eğitiminizi Almanya’da sürdürebilmek için gereken adımları atabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.