BLOG

Almanya Oturma İzni Kaç Günde Çıkar?

A -A +
Almanya Oturma İzni Kaç Günde Çıkar?
Avrupa Birliği ve Schengen Topluluğu’nun en büyük ülkelerinden biri olan Almanya, eğitim, aile birleşimi, çalışma gibi nedenlerden dolayı dünyanın her yerinden yoğun göç alan ülkelerden biridir.
 
Yukarıda saydığımız nedenlerden biriyle Almanya’da 90 günden uzun süreli konaklamayı mı düşünüyorsunuz? Bu durumda Almanya’da uzun süreli konaklama veya oturma izni veren vizelerden birine başvurmanız gerekecektir. Zira Almanya, Schengen Topluluğu kuralları gereğince, 90 günden uzun süren seyahatlerde tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Uzun süreli konaklama yani oturma izni veren Almanya vizeleri, D Tipi vizeler olarak bilinir.
 
Almanya’da oturma izni veren vizeler, karmaşık prosedürlere tabi olup hepsinin ortak noktası, Almanya’da oturma izni ihtiyacınızı belgelemeniz gerekliliğidir. Almanya oturma izni almak istiyorsanız, seyahat amacınıza göre aşağıdaki vizelerden birine başvurmanız gerekecektir:
Almanya çalışma vizesi: Almanya’da faaliyet gösteren bir şirkette çalışmak ve bu nedenle oturma iznine hak kazanmak için başvurulan uzun süreli D tipi vize türüdür. Almanya’da çalışacağınız firmayla iş sözleşmesi yaptıktan sonra başvurabilirsiniz.
 
Almanya eğitim vizesi: Almanya’da bir eğitim kurumunda 90 günden uzun süreyle eğitim alacak kişilerin başvurması gereken vize türüdür. Erasmus vizeleri, üniversite, yüksek lisans, doktora veya uzun süreli dil kursu için Almanya’ya seyahat etmek isteyenler bu vizeye başvurmalıdır.
Almanya aile birleşimi veya evlilik vizesi: Almanya’da yasal ikamet iznine sahip olan biriyle veya bir Alman vatandaşıyla evlenenler, Almanya’ya göç edebilmek için bu vizeye başvurmalıdır. 
 
Almanya oturma izni başvuruları, Alman Konsolosluğu ve Alman Göç Bürosu yetkilileri tarafından değerlendirilmekte olup bu süreçte dil yeterliliği, mesleki yeterlilik gibi konular çok titiz incelemelere tabi tutulmaktadır. Bu nedenle, Almanya vize başvuruları değerlendirme süreci turistik Alman vizesine nazaran daha uzun sürmektedir.
 
Yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı, Almanya oturma izni başvurularının sonuçları 3 ila 6 ay kadar sürebilmektedir. 
 
Almanya oturma izni başvuruları karmaşık bir sürece tabi olduğu için profesyonel danışmanlık hizmeti almak en başta sizin yararınıza olacaktır. Almanya oturma izni başvurunuzu tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamız aracılığıyla alabilirsiniz.
 
Alanında uzman ve tecrübeli Re-Vize danışmanlarımız, uzun süreli Almanya vizesi almanız için ihtiyacınız olan tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, gerekli olan tüm prosedürleri sizin adınıza işletip takibini sağlayarak hızla sonuçlandıracaktır. Almanya eğitim vizesi, Almanya aile birleşimi vizesi, Almanya çalışma vizesi gibi konularda tüm merak ettikleriniz için web sitemizin ilgili sayfalarını ziyaret edebilir, dilerseniz İzmir veya Ankara ofislerimizden randevu alarak danışmanlarımızla yüz yüze görüşebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.