BLOG

Almanya Oturma İzni Kaç Günde Sonuçlanır?

A -A +
Almanya Oturma İzni Kaç Günde Sonuçlanır?

Avrupa Birliği’nin kurucu üyelerinden olan Almanya, turistler tarafından sık sık tercih edilen bir ülkedir. Bunun arkasında yatan sebeplerin arasında ülkenin entelektüel yoğunluğu ilk sıralarda yer almaktadır. Sayısız filozofun doğduğu, yetiştiği, sanata ve felsefeye katkı yaptığı Almanya, aynı zamanda bir bilim merkezidir. Dünyanın en ünlü bilim adamlarını yetiştiren bu ülke doğal olarak pek çok turistin görmek istediği yerlere sahiptir. Almanya aynı zamanda endüstrinin ve sanayinin de merkezlerinden biri olduğundan dolayı geniş iş imkanları da sunmaktadır. Ülkenin sunduğu bu geniş iş imkanları dolayısıyla pek çok kişi Almanya için oturma izni almayı amaçlamaktadır.

Almanya Oturma İzni Alma Süreci Nasıl Gerçekleşir?

Oturma izni alma süreci pek çok ülke için zorlayıcı olmakla birlikte mesele Almanya olduğunda Türk vatandaşları için biraz daha kolaydır. Bunun arkasındaki temel sebep, Almanya ile Türkiye’nin yoğun bir göçmen alışverişinde bulunmasıdır. Uzun yıllar boyunca Türk göçmenler Almanya’da yaşam kurmuşlar ve Almanya için çalışmışlardır. Bunun sonucunda da iki ülke arasında bir karşılıklı güven ilişkisi tesis edilmiştir. Oluşan karşılıklı güven ilişkisi vize alım süreçlerine de yansımıştır. Türk vatandaşlarına belli kolaylıklar sağlayan Almanya’da bir oturma izni almak için yapmanız gereken ilk şey Yabancılar Dairesi’ne başvurmaktır. Burada söz konusu olan Yabancılar Dairesi, çalışma izinleri de dahil olmak üzere oturum izni hakkıyla ilgili karar yetkisine sahip olan bir kurumdur. Yabancılar Dairesi, Almanya’da oturma izni, AB Mavi Kart’ı ve AB kalıcı oturum izni talebi değerlendirmeleri gibi konularda Almanya’daki nihai otoritedir.

Almanya Oturma İzni Talebi Değerlendirmesi

Bir kişinin Almanya oturma izni talebi değerlendirmeye alınırken belli başlı durumlar gözlemlenir. Bu durumların arasında kişinin Almanya kamu güvenliğine ve düzenine yönelik hassasiyeti, Almanya’ya olan bağları ve Almanya’daki ikamet süresi dikkate alınmaktadır. Kişinin iş durumu, çalışıyorsa gerekli izinlere sahip olup olmadığı, Almanca bilgisi ve Almanya’nın hukuk ve toplumsal düzenine olan uyumu Almanya oturma izni için son derece önemlidir. Bu koşullara uyulduğu görülürse kişinin Almanya oturma izni talebinin onaylanması makul karşılanır.

Almanya Oturma İzni Kaç Günde Çıkar?

Almanya’da dört farklı oturma izni çeşidi olduğundan dolayı alınacak bir oturma izninin onaylanma süresi değişiklik göstermektedir. Bununla birlikte şayet prosedürler doğru ve eksiksiz uygulanırsa Almanya’ya yönelik bir oturma vizesi nispeten kısa sürede çıkabilir. Eğer ki profesyonel bir yardım da alırsanız 3 ila 6 ay arasında bir Almanya oturma izni sahibi olabilirsiniz. Ancak hatırlatmakta fayda var ki, Almanya oturma izni çeşitleri farklı olduğundan dolayı bu süre zarfı kendi içerisinde farklılık gösterebilmektedir.

Vize ve oturma izinleri hakkında daha detaylı bilgi almak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, uzman vize danışmanlarımızdan yardım talep edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.