BLOG

Almanya Schengen Vizesini Nereden Alabilirim?

A -A +
Almanya Schengen Vizesini Nereden Alabilirim?

“Schengen” Avrupa Birliği üyesi ülkeler ve Avrupa Serbest Ticaret birliği üyesi ülkeleri kapsayan bölgeye verilen isimdir. Birkaç istisna hariç Avrupa Birliği’nde yer alan ülkelerin çoğunluğu bu anlaşma kapsamında bulunan sınırların içinde yer alıyor. Almanya, bu kelime zikredildiğinde akla gelen ilk ülkelerden biri. 

Schengen Vizesi Neyi İfade Ddiyor?

Bu ülkelerden herhangi birine gitmek istiyorsanız yahut gitmeniz gerekiyorsa bir Schengen vizesine ihtiyacınız oluyor. Almanya’ya gitmek için de durum aynı. “C tipi” Schengen vizesi olarak da adlandırılan bu vize, genellikle turistik amaçlar için (Almanya turist vizesi) alınıyor. Bu vize, alan kişinin 180 günlük bir zaman dilimi içerisinde 90 gün boyunca aldığı ülkeye ve diğer ülkelere de giriş yapma hakkını temsil ediyor. 

Gezmeyi, keşfetmeyi sevenler için iyi bir anlaşma olmasının yanı sıra, eğer alabilirseniz Schengen vizesi, daha sonra Amerika, Birleşik Krallık gibi ülkelere yapacağınız vize başvurularınız için de olumlu bir referans teşkil ediyor. 

Almanya Vizesi Başvuruları

Almanya turistik vizesi almak için, bu ülkenin Türkiye’deki başkonsolosluk veya büyükelçiliklerine başvurmanız gerekmektedir. Başvuru mülakatına götürmeniz için gerekli olan evrakların listeleri bu kurumların internet sitelerinde mevcut. Dikkatle tüm gerekli belgeleri incelemeli ve tamamlayarak randevu almalısınız. Elbette ki burada en önemli nokta, “dikkatle” tüm belgelerin toparlanması, eksiksiz olarak mülakata götürülmesidir. Eksik bir evrak çıkması durumunda vize başvurunuz iptal edilebilir. Ayrıca unutulmamalı ki konsolosluk veya büyükelçilik yetkilileri vize işlemleri sürecinde sizden ek belge isteme hakkına da sahiptir. 

Vize başvurularının ortalama 15 günlük bir zamandan sonra sonuçlanması beklenir. Bu durum konsolosluk veya büyükelçilik çalışma takvimine, yoğunluğuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Vize başvuruları hassas ve dikkatle takip edilmesi gereken süreçlerdir. Ülkelerin vize politikaları, dünyada yaşanan politik, ekonomik gelişmelere karşı son derece duyarlıdır. Her kişinin özel durumuna göre gereken evraklar değişebileceği gibi, çevresel ve küresel faktörlere bağlı olarak da vize başvurularınızın durumu, ilerleyişi değişebilir. 

Profesyonel Yardım Alın

Artık pek çok kişi bu yorucu, stresli süreçleri kendi başlarına geçirmek istemiyor. Diğer yaşam yoğunluklarınızın içinde sürekli olarak kontrol edilmesi gereken, azami düzeyde titizlikle ele alınması gereken vize başvurularınızı profesyonel vize danışmanlığı hizmeti alarak çok daha kolay hale getirebilirsiniz. 

Vize danışmanlığı şirketleri, vize başvuru süreçlerini sizin yerinize üstlenen ve gereken hummalı çalışmayı gündelik olarak yerine getiren, kalifiye kurumlardır. Danışmanlık şirketleri vasıtasıyla yapacağınız vize başvurularının olumlu sonuçlanması garanti edilmektedir. Bu hizmet ile büyük bir düşünsel, fiziksel emek sürecinden kendinizi kurtarabilir ve seyahatlerinizi daha rahat planlayabilirsiniz. 

Ayrıca unutmayın, reddedilen vize başvurularınız sonraki vize süreçlerinize de olumsuz yansıyacaktır. Eğer profesyonel vize danışmanlığı hizmetlerinin nasıl verildiğini merak ediyorsanız bize, Re-Vize Danışmanlık’a kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bunu, internet sitemizdeki online randevu formunu doldurarak yapabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.