BLOG

Almanya Ticari Vize İşlemleri

A -A +
Almanya Ticari Vize İşlemleri

Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan ve dünyanın en önemli ekonomileri arasında yer alan Almanya, Türkiye’nin en büyük ticaret ortağıdır. 2016 rakamlarına göre ithalatta Çin’i geride bırakarak ilk sırayı almış, Türkiye’nin ihracat yaptığı ülkeler arasında da Çin’in ardından ikinci sırada yer bulmuştur.

Türkiye, yine 2016 yılı rakamlarına göre ihracatının %9,8’ini (14 milyar ABD doları) Almanya’ya yapmış, buna karşılık Almanya’dan 21,5 milyar ABD doları değerinde mal ve hizmet ithal etmiştir.

Türkiye ve Almanya arasındaki bu yakın ticari ilişkilerden dolayı, Almanya ve Türkiye arasında her yıl binlerce iş ziyareti gerçekleştirilmektedir. Almanya’da düzenlenen büyük ticari etkinlikler, fuar vb. organizasyonlar dikkate alındığında, iki ülke arasındaki ticari seyahatlerin büyük bir yoğunluk sergilediğini söyleyebiliriz. 

AB ve Schengen Birliği üyesi olan Almanya bu kapsamda Türkiye’ye vize uyguladığı için, Türkiye’den Almanya’ya ticari nedenlerle (yatırım, iş toplantısı, fuar katılımı vb.) seyahat etmek isteyen umumi (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları Almanya ticari vizesi için başvuru yapmak zorundadır. 

Schengen vizesi için ilk kez başvuru yapıyorsanız, 2014’te yürürlüğe giren parmak izi uygulaması nedeniyle bir kez parmak izi vermek için konsolosluğa gitmeniz gerekecektir. Parmak iziniz sonraki beş yıl boyunca geçerli olacaktır.

Almanya’dan ticari vize alabilmek için bazı evraklar hazırlamanız gerekir. Ticari vize kategorisinde diğer vize kategorilerinden daha farklı belgeler talep edilir. Örneğin, davet üzerine gidiyorsanız, sizi davet eden Alman firma tarafından hazırlanan davetiye antetli kağıda yazılmış, imzalı ve kaşeli olmalıdır. Bu davetiyeler e-posta ile de iletilebilir. Eğer işinizle ilgili bir fuara katılacaksanız, fuar biletlerinizi ibraz etmeniz başvurunuz değerlendirilirken size avantaj sağlayacaktır. Ayrıca, şirket sahibiyseniz, şirketinizin kuruluşu ve ortaklık yapısıyla ilgili belgeleri de başvuru dosyanıza eklemelisiniz.

Ticari vize için hazırlamanız gereken evrakları doğru ve eksiksiz bir şekilde hazırlamanız, başvurunuzun olumlu sonuçlanması açısından çok önemlidir. Hatalı-eksik belgelerle yapılan başvurular reddedilebileceği için vize reddi nedeniyle ciddi iş ve zaman kaybı yaşayabileceğinizi hatırlatmak isteriz. Bu nedenle, Almanya ticari vize başvurunuzda profesyonel vize danışmanlık hizmeti almak en başta sizin yararınıza olacaktır. 

Almanya ticari vize başvurunuzu alanında uzman ve tam yetkili firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Tecrübeli uzmanlarımız vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması için gereken tüm bilgileri sizinle paylaşacak, işlemlerinizi sizin adınıza takip ederek hızla sonuçlandırdıktan sonra pasaportunuzu adresinize iade edeceklerdir. Ayrıca, ticari seyahatinizde ihtiyaç duyabileceğiniz seyahat sigortası, uçak bileti, konaklama gibi konularda da ücretsiz danışmanlık hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz. Almanya ticari vize başvuru işlemlerinizi gecikmeden başlatmak için bizimle iletişime geçin.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.