BLOG

Almanya Ticari Vizesi Almak İçin Davetiye Şart mıdır?

A -A +
Almanya Ticari Vizesi Almak İçin Davetiye Şart mıdır?

Dünyanın en büyük ekonomi ve sanayi devlerinden biri olan Almanya'ya gitmek bugün pek çok kişinin istediği bir durumdur. Almanya, AB’nin kurucu ortaklarından ve en gelişmiş ülkelerinden birisidir. Avrupa kıtasının göbeğinde yer alan konumu, güçlü sanayisi ve gelişmiş teknolojisiyle Almanya, dünya çapında popüler bir seyahat merkezidir. Almanya’da yaşayan Türk nüfusunu da göz önüne aldığımız zaman sadece dünya çapında değil, Almanya ve Türkiye arasında da yoğun bir turist akışından bahsetmek mümkün olmaktadır. Ülkeye pek çok yol ile gidilebildiği gibi Almanya ticari vizesi ile de gitmek mümkündür. Peki bunun için davetiye şart mıdır?

Almanya’ya davetiye ile gitmek zor bir işlem değildir. Tek ihtiyacınız olan size resmi bir ziyaret davetiyesi gönderebilecek bir yakın, akraba veya iş kurumudur. Almanya’ya davetiye ile sadece turistik değil aynı zamanda iş konulu bir gezi için de gidebilirsiniz. Bu sebepten dolayı resmi bir davetiye sahibi olmak vize edinme sürecinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Resmi bir davetiye sayesinde Almanya merkezli bir kişi veya kurumun güvenoyuna sahip olacaksınız. Bu da kendi vatandaşının fikirlerine son derece büyük önem veren Alman otoriteleri için son derece önemlidir. Bu önemlilik durumu sayesinde seyahat süreniz ve vize alma durumunuz gayet olumlu etkilenecektir diyebiliriz.

Davetiyenin Önemi

Schengen kapsamında da yer alan Almanya, vize konusunda katı prosedürler uygulasa da, Türkiye olan ilişkilerinden dolayı, T.C. vatandaşlarına kolay vize veren ülkelerdendir. Almanya ticari vizesi alırken nelere dikkat edilmeli sorusuna gelecek olursak, bu durumun bir kaç titiz detayı bulunmaktadır. Öncelikle sizden istenen belgeler eksiksiz bir şekilde hazırlanıp ilgili konsolosluğa iletilmelidir. Ayrıca ticari vize başvurularında, davet eden Alman firmanın davetiyesi antetli kağıda yazılmalıdır. Elbette bu davetiye imzalı ve kaşeli olmalıdır. Fuar için vize başvurusu yapanların fuar biletlerini göstermeleri gerekmektedir.

Almanya’ya yapılacak bir ziyarette resmi bir davetiye sahibi olmak büyük bir önem teşkil etmektedir. Bunun arkasında yatan en büyük sebep ise resmi davetiyenin vize başvuru ve onay süreçlerini gözle görülür bir şekilde hızlandırmasıdır. Almanya vatandaşı bir yakınınız veya Almanya merkezli bir şirketten alacağınız resmi davetiye vize başvurunuzun kabul edilme süresini hızlandıracak ve genel süreci sizin için çok daha kolay bir hale getirecektir.

Almanya ticari vizesi başvurusunda bulunmak ve daha fazla detay öğrenmek için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.