BLOG

Almanya Turistik Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Nedir?

A -A +
Almanya Turistik Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Nedir?

Yoğun bir Türk nüfusa sahip olduğu için Almanya; aile, akraba ve arkadaş ziyaretleri için sıkça tercih edilen bir Avrupa ülkesi olmuştur. Bu durum iki ülke arasındaki diplomatik ilişkileri gevşetmiş ve vize alım sürecini karşılıklı olarak kolaylaştırmıştır. Bundan dolayı da ortaya “Turistik Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesi” olarak anılan vize türü çıkmıştır.

Almanya Turistik Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Ne İşe Yarar?

Almanya turistik akraba ve arkadaş ziyareti vizesi, Almanya’da yaşayan akrabalarınızı veya arkadaşlarınızı görmenizi sağlayan bir vize çeşididir. Bu vizeyi almanın kilit noktalarından birisi ise Almanya’da ikamet eden arkadaşınızın veya akrabanızın size göndereceği davetiyenin orijinalinin elinize ulaşmasıdır. Belge, belediye tarafından onaylanacaktır ve vize alım sürecinde ibraz edilecektir. Belgenin aslı kontrol edildikten sonra yolculuğunuzda yanınızda taşımanız için size geri verilir. Bu adımdan sonra ise dikkat etmeniz gereken sosyal konumunuz ve çalışma durumunuza göre hazırlamanız gereken evrakların eksiksiz olmasıdır. Şayet bu evraklar eksikse, seyahat amacınızı yanlış belirtirseniz veya eksik ve hatalı bir evrak temsil ederseniz başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir.

Almanya Turistik Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Başvurusu Nasıl Eksiksiz Yapılır?

Eğer ilk defa Almanya’ya gitmeniz için gerekli olan Schengen vizesi başvurusu yapıyorsanız parmak izi vermeniz prosedürler açısından zorunludur. Verdiğiniz bu parmak izi 5 yıl boyunca sistemde geçerli olacaktır. Bu randevu sırasında, şayet profesyonel bir vize yardımı alıyorsanız, vize danışmanı evraklarınızın eksiksiz hazırlığından emin olurken, saha ekibinden bir kişi de size eşlik edecektir. Bir defa parmak izi verdikten sonra gelecekteki vize başvurularınızı dolaysız bir şekilde  sonuçlandırabilir ve vizenizi kısa sürede alabilirsiniz.

Almanya Turistik Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Almayı Kolaylaştıran Durumlar

Almanya turistik akraba ve arkadaş ziyareti vizesi almak, eğer ki davetiyeniz varsa zor bir işlem değildir. Buna rağmen bu vizenin alım sürecini daha da kolay hale getiren durumlar mevcuttur. Şayet daha önce Almanya’ya gitmişseniz ve bir Alman vizesine sahipseniz vizeyi almanız çok daha kolay olacaktır. Bunun dışında Schengen vizesi gerektiren bir AB ülkesinde daha önceden bulunmuşsanız bu durum da vize alma sürecinizi gözle görülür ölçütte kısaltacak ve kolaylaştıracaktır. Şayet bunların ikisini de yapmışsanız, vizeyi gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Profesyonel bir ekip sayesinde, Almanya turistik akraba ve arkadaş ziyareti vize başvurunuzu eksiksiz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Önemli Avrupa ülkelerinin konsoloslukları ve bu alanın duayenleri bir vize başvuru sürecinin profesyonel bir yardım almadan gerçekleşmemesini önermektedir.

Re-vize Profesyonel Vize Hizmetleri size vize alım süreci konusunda destek verebilir, vizenizi maddi ve manevi bir kayıp olmadan profesyonel ekibimiz ile kolayca alabilirsiniz. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, yurtdışı seyahatinizi en doğru şekilde başlatabilirsiniz.

 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.